VRHOVNO TUŽILAŠTVO PREDALO INICIJATIVU USTAVNOM SUDU DA SE ZABRANI DELOVANJE LEVIJATANA! Krši nacionalna manjinska prava i smatra se paravojnom formacijom!

Autor:

Hronika

27.07.2023

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret "Levijatan" nastao je još 2015. godine koji je funkcionisao iza paravana grupe koja navodno spasava ugrožene životinja.

VRHOVNO TUŽILAŠTVO PREDALO INICIJATIVU USTAVNOM SUDU DA SE ZABRANI DELOVANJE LEVIJATANA! Krši nacionalna manjinska prava i smatra se paravojnom formacijom!

Foto: Wikipedia

RJT o Levijatanu

Republičko javno tužilaštvo zatražilo je zabranu desničarskog pokreta "Levijatan".

Pokret "Levijatan" nastao je još 2015. godine koji je funkcionisao iza paravana grupe koja navodno spasava ugrožene životinja.

Predstavili su se kao žestoki momci koji se na dosta radikalan način obračunavaju sa svakim ko loše postupa prema nemoćnim životinjama. Oformili su Fejsbuk grupu i zbog svoje agresivne retorike privukli veliki broj korisnika društvenih mreža.

Što je najvažnije, svako ko je "Levijatan" pomno pratio od početka, odlično se seća da je prvi čovek "Levijatana" Pavle Bihali, besomučno ponavljao kako njima ne treba novac, kako nikada neće biti politički orijentisani niti će se prikloniti bilo kojoj političkoj opciji. Sve dok to nisu sami postali.

- U svakom slučaju, Pokret "Levijatan" se nikad dok sam ja živ, neće baviti politikom. Ne, "Levijatan" nikada neće biti politička partija - naveo je Bihali na svom Tviter nalogu samo šest meseci pre nego što je zvanično saopštio da će, ipak, učestvovati na izborima.

Ispostavilo se da "Levijatan", skupina naizgled brižnih ljubitelja životinja, ipak želi poslaničku fotelju, a u toj želji združili su se sa Jovanom Stojković koja je poznata po svojim antivakcinaškim i antimigrantskim idejama. Do te mere da su članovi "Levijatana" njeno dete pratili u školu jer su hteli da vide ko će ga to naterati da nosi zaštitnu masku. Tako je jedna antivakserka dobila privatno obezbeđenje, a "Levijatan" proširio mogućnost da ulovi poneko novo glasačko telo.

U međuvremenu, "Levijatan" je zgražavao Srbiju svojim suludim akcijama presretanja, pretnji, oduzimanja životinja na svoju ruku... Problem je postao veći kada su se i druge organizacije sa sličnim desničarskim, ekstremističkim a može se slobodno reći i fašistoidnim stavovima, priklonile "Levijatanu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading