KAKO ĆE MOJA DECA PODNETI GUBITAK BRATA: Majka nastradalog dečaka neutešna: Najmađe dete smo slagali, zaspao je sa očima punim suza!

Autor:

Hronika

23.07.2023

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plaši se i kako će prebroditi sutrašnji dan jer je sahrana njenog sina zakazana za 15 sati na Almaškom groblju u Novom Sadu.

KAKO ĆE MOJA DECA PODNETI GUBITAK BRATA: Majka nastradalog dečaka neutešna: Najmađe dete smo slagali, zaspao je sa očima punim suza!

Foto: facebook, Instagram/192_rs

Deča nastradao u Novom Sadu

Novi Sad je i dalje zavijen u crno zbog tragedije koja je pogodila celu Srbiju - smrti dvanaestogodišnjaka J. V. koji je poginuo od strujnog udara posle nezapamćene oluje koja je u petak uveče pogodila vojvođansku prestonicu. On je bio najmlađe od četvoro dece u unesrećenoj porodici koja još ne može da se pomiri sa tim da nema njihovog brata i sina, a njegova bolom slomljena majka kaže da se najviše brine kako će joj ostala deca podneti gubitak brata.

Plaši se i kako će prebroditi sutrašnji dan jer je sahrana njenog sina zakazana za 15 sati na Almaškom groblju u Novom Sadu.

- I dalje sam u šoku. Ne mogu da dođem k sebi. Slomljena sam a u isto vreme moram da budem jaka zbog druge dece. Strašno mi je. Drugog sina smo jedva smirili. Sada je malo bolje a toga se i najviše plašim. Kakve će posledice ostaviti po moju decu gubitak brata? Na sebe i ne mislim - priča za "Blic" Valentina, majka poginulog dečaka.

Republika

Foto: facebook, Instagram/192_rs

 

Kaže da je njen J. bio veoma druželjubivo dete te da je koristio svaku priliku da izađe napolje da se igra.

- Trenirao je košarku, voleo je društvo i samo je mislio o tome kako će da ide da se igra a ne da sedi i gleda televiziju. Mi smo ga između ostalog tako i vaspitali, da se igra i da se druži. Klisa je multinacionalna sredina i njemu nikada nije bilo bitno ko je koje nacije, bitno mu je bilo na prvom mestu da je neko drug i da ima sa kim da se igra. Ništa mu drugo nije bilo bitno. Samo druženje i to će vam svi potvrditi - priča neutešna majka.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

"Otišao je naš dobrica"

U to nas je uverila i komšinica unesrećene porodice koja kaže da je J. bio dobro i milo dete.

- Otišao je naš dobrica. Bio je prepun života. Nije bio jedan od onih koji je kao većina naše omladine buljio u ekran televizora, kompjutera ili telefona. Telefon nije ni imao, zato je između ostalog verovatno i svratio do tetke da se javi mami, da joj kaže da je sve u redu i da ne brine a i da vidi da li mu je tetka dobro nakon oluje. Bio je omiljen među drugarima, prepun duha i uvek spreman za šalu i dečije bezazlene nestašluke. Neka nam ga anđeli čuvaju - priča za "Blic" slomljenog srca komšinica pokojnog dečaka.

Majka drugara iz razreda pokojnog dvanaestogodišnjaka ispričala nam je da te tragične večeri nije smela da kaže svom sinu šta se desilo sa J. Međutim, kaže da se sada vesti brzo prošire preko društvenih mreža te da je i njen sin tako saznao za smrt drugara.

- Pošto je ceo dan bio napolju i igrao se mislili smo da je umoran i da već uveliko spava kada je izleteo iz sobe i rekao nam uzbuđeno: "Nema više J. Mog J." Rekli smo mu da to nije proverena vest te da se vrati u krevet i da spava jer je već kasno. Svesno smo ga slagali gledajući mu u suzne oči jer smo znali da neće oka sklopiti ako mu kažemo istinu. Međutim, znao je. Već se dopisivao sa nekim drugarima i nije nam poverovao pa smo mu na kraju priznali i rekli da je to njegov J. i, kao što smo i pretpostavili, jedva smo ga smirili i nisam baš sigurna da je puno te noći spavao. Sada se malo smirio, bio je sa drugarima juče, tešili su jedni druge i proveo je mirnu noć. Nadam se da će brzo preboleti J. ali sam sigurna da ga nikada neće zaboraviti - priča nam majka drugara poginulog dečaka.

Dečak definitivno stradao od strujnog udara

Nadležne službe saopštile su da je dečak kobne večeri definitivno stradao od strujnog udara i to tako što je dotakao strujno sanduče koje je bilo pod naponom.

On je otišao od kuće oko 18 časova kod drugara i kada je prestala oluja na putu do kuće svratio je kod tetke da joj se javi. Pokucao joj je na prozor ispod kojeg je strujno sanduče koje je ostalo pod naponom što je verovatno uzrokovano kvarom na banderi prekoputa zgrade koju je oštetila oluja.

Dečak je slučajno dodirnuo sanduče i vrisnuo. Komšije su istrčale na ulicu i videle ga kako se trese od struje. Jedan od komšija je doneo lopatu i odgurnuo nesrećnog dečaka od sandučeta kako bi ga odvojio od struje a zatim je usledila agonija okupljenih ljudi koji su pokušali da ga reanimiraju.

Ubrzo potom stigla je i ekipa Hitne pomoći čiji su lekari sat vremena pokušavali da ga ožive ali uzalud te je smrt proglašena u 21.45 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading