CRNOGORSKI BIZNISMEN U PRITVORU: Pomagao Belivuku i Miljkoviću da uđu u Crnu Goru

Autor: Republika

Hronika

17.07.2023

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

R.G. je osumnjičen da je stvorio kriminalnu grupu i pomogao Velji i Marku da ilegalno uđu u Crnu Goru

CRNOGORSKI BIZNISMEN U PRITVORU: Pomagao Belivuku i Miljkoviću da uđu u Crnu Goru

Foto: Starsport, e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Sudija za istrage Višeg suda Goran Šćepanović 10. juna ove godine odredio je pritvor R.G., a vanraspravno veće potvrdilo na još dva meseca zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije i članstvo u kriminalnoj organizaciji.

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je istragu u sklopu koje je sredinom juna ove godine uhapšen privatni preduzetnik iz Rožaja R.G. zbog sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju i učestvovao u kriminalnoj organizaciji te da je, kako nezvanično saznajemo, pomogao Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću da ilegalno uđu na teritoriju Crne Gore. Radi se o licu koje je vlasnik privatnog preduzeća i koji je u kumovskim vezama sa tadašnjim visokim policijskim funkcionerom iz tog grada.

Iz Specijalnog tužilaštva za "Dan" nisu odgovorili da li je ovaj Rožajac uhapšen i da li mu je određen, a potom i produžen pritvor, niti zbog kojih dela se sumnjiči, ali im je ta informacija potvrđena u Višem sudu.

– Sudija za istrage Višeg suda Goran Šćepanović odredio je 10. juna ove godine pritvor R.G., a vanraspravno veće potvrdilo na još dva meseca zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije i članstvo u kriminalnoj organizaciji. Pritvor Rožajcu određen je i produžen zbog opasnosti od bekstva – kazala je portparol tog suda Marija Raković.

Podsetimo, nakon što je R.G. uhapšen 9. juna ove godine, policija je izdala saopštenje.

– Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su, sprovodeći višemesečne intenzivne aktivnosti u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, zbog umešanosti u dvostruko ubistvo u Spužu 2020. uhapsili jednu osobu i podneli sedam krivičnih prijava. Zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije u vezi sa krivičnim delom teško ubistvo putem pomaganja, kao i krivičnog dela nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi odgovaraće D.P, N.P, M.R, V.V, P.Đ, R.G i M.Č – pisalo je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading