DEČAK POČEO DA BEŽI I VIČE DA JE UBIO BRATA! STRAVIČNI detalji porodične tragedije kod Mladenovca - baka svemu prisustvovala

Autor:

Hronika

07.07.2023

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečaci su bili u kući sa bakom i prabakom

DEČAK POČEO DA BEŽI I VIČE DA JE UBIO BRATA! STRAVIČNI detalji porodične tragedije kod Mladenovca - baka svemu prisustvovala

Foto: ST/Vladimir Lukić

Mesto zločina

U selu Međulužje kod Mladenovca, juče oko 13 časova dogodila se stravična porodična tragedija u kojoj je Aleksandar L. (14) iz lovačke puške usmrtio rođenog brata Nikolu L. (12).

 

Dečaci su, kako se saznaje, bili u kući sa bakom V. L. (56) i prabakom, dok su im roditelji bili na poslu. Igrali su se u dvorištu, a onda, navodno, posvađali oko toga koji će od njih dvojice prvi da uđe u bazen da se kupa. Stariji brat je potom ušao u kuću i uzeo lovačku pušku. Istrčao je napolje, uperio pušku u brata i ona je opalila. Smrtonosni hitac pogodio je Nikolu u glavu i usmrtio ga.

Videvši šta se dogodilo, baka dečaka istrčala je u dvorište, i počela da doziva komšije vičući: "Zovite Hitnu pomoć i policiju, brzo".

U međuvremenu je i ocu dečaka javljeno za tragediju i on je gotovo trčeći došao do

kuće. Za to vreme, stariji dečak je počeo da beži iz dvorišta, vičiću: "Ubio
sam brata, ubio sam brata, šta ću sad."

Na lice mesta u kuću dečaka stigle su policija i Hitna pomoć. Nažalost, za Nikolu nije bilo spasa, a Aleksandar je ubrzo pronađen i priveden. Policija je privela i V. L. zbog sumnje da je lovačku pušku, koja je najverovatnije pripadala sada njenom pokojnom suprugu, držala neadekvatno obezbeđenu i bez dozvole.

Policija je više od četiri sata obavljala uviđaj, saslušavala ukućane, dok su forenzičari uzimali sve materijalne tragove. Kako je tačno došlo do ove velike porodične tragedije, utvrdiće istraga. Prema prvim, nezvaničnim informacijama, sumnja se da je oružje bilo napunjeno, da Aleksandar to, najverovatnije, nije ni znao i da je iz nehata ubio brata.

S obzirom na to da ima punih 14 godina, on bi po zakonu zbog učinjenog krivičnog dela mogao da odgovara. Sve vreme dok je trajao uviđaj, iz kuće su se čuli plač i lelek.

- Dete moje, šta uradi bratu - zapomagala je baka dečaka. - Zar ovo da doživim. Bolje da sam ja umrla.

I komšije su u velikom šoku. O porodici kao i dečacima imaju samo reči hvale.

- Ovo je velika tragedija i ne pamtim da se u ovom kraju tako nešto dogodilo - kaže jedan komšija.

- Porodica dečaka se ovde doselila sa Kosova pre skoro 40 godina. Nikada nisu pravili probleme, ni oni, ni deca. Naprotiv, uvek su tu da pripomognu komšiluku ako zatreba. Dečacima je nedavno preminuo deda. On i njegova supruga svojevremeno su izgubili i sina, a ona sada evo i unuče. Jadna baka, a još jadnija majka.

Nikad ranije nisu pucali

Komšije sa kojima smo juče razgovarali nisu znale da nam kažu kako se tačno dogodila tragedija, kao ni gde se nalazila puška i kako je Aleksandar do nje došao. - Ne znam da su ta deca ikada uzimala oružje u ruke, niti se do današnjeg dana iz te kuće čula galama, svađa, a kamoli pucnji - naglašava komšija. - Ali, vidite đavo nikada ne miruje i šta se iz naivne dečje igre izrodilo. Tragedija za oboje dece, roditelje, ali i komšiluk, koji ih poznaje i voli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading