ZLA KOB NEKADA NAJBOGATIJE ŽENE JUGOSLAVIJE! Na današnji dan, pre 31 godinu, dogodila se verovatno najmisterioznija pogibija jedne porodice u Srbiji!

Autor:

Hronika

02.07.2023

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest je odjeknula kao bomba čitavom tadašnjom Jugoslavijom - suprug i deca Dafine Milanović, vlasnice najčuvenije banke devedesetih u Jugoslaviji - Dafiment, poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu u Mađarskoj.

ZLA KOB NEKADA NAJBOGATIJE ŽENE JUGOSLAVIJE! Na današnji dan, pre 31 godinu, dogodila se verovatno najmisterioznija pogibija jedne porodice u Srbiji!

Foto: Privatna arhiva

Tačno na današnji dan, 2. jula, pre tačno 31 godina, dogodila se verovatno najmisterioznija pogibije jedne porodice u Srbiji.

Vest je odjeknula kao bomba čitavom tadašnjom Jugoslavijom - suprug i deca Dafine Milanović, vlasnice najčuvenije banke devedesetih u Jugoslaviji - Dafiment, poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu u Mađarskoj.

Ni danas nije jasno šta se desilo tog julskog dana 1992. godine. Podsetimo, kako je Kurir pisao još pre šest godina, na 25. godišnjicu njihove smrti, a prema onome što se zna, tog dana je automobil porodice Milanović sleteo s puta.

Brat Dobrica bio je potpuno zbunjen

U prilog ovoj verziji ide i tadašnja izjava njenog brata Dobrice.

- Meni vlast nije dozvolila da odem da identifikujem zeta i Dafininu decu. Uhapšen sam u Subotici i vraćen u Beograd - ispričao je svojevremeno Dobrica. Dafina je kasnije optužila Slobodana Miloševića za smrt porodice. Posle propasti banke, jedno vreme živela je u inostranstvu, a 2008. preminula je od raka.

Iza nje je ostala jedna ćerka koja krenula na kobni put u Mađarsku.

Postoji nekoliko verzija ovog događaja, a jedna od njih pre tri decenije bila je i da je Dafina navodno lažirala smrt najbližih kako bi ih zaštitila od pretnji, jer se već tada nazirala propast njene banke.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Dafina Milanović

 

Dafina je navodno sklonila porodicu na tajnu lokaciju i promenila im identitete u strahu za njihove živote pa je tako Srbijom kolala priča da suprug, sin i ćerka Dafine Milanović nisu poginuli 1992. u Mađarskoj, već ih je je ona sklonila na tajnu lokaciju.

Išla na prijeme, oblačila se normalno

Sagovornik, u to vreme blizak tajnim službama, izjavio je da se Dafina nakon tragedije koja ju je zadesila ponašala smireno i opušteno.

"Oni su živi, samo ne smeju da se vrate u Srbiju"

Oni su živi, samo ne smeju da se vrate u Srbiju. Ovo je Dafina Milanović, pokojna vlasnica nekadašanje Dafiment banke, navodno rekla u poverenju beogradskom novinaru neposredno posle porodične tragedije 1992. godine, kada su, kako je tada saopšteno, u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj poginuli njen suprug Dragan, sin Živko i ćerka Ljiljana. Međutim za ovakve tvrdnje nikakvih dokaza nema.

Prošla je 31 godina od tog misterioznog događaja, a ni danas nije jasno šta se zapravo dogodilo na auto-putu u Mađarskoj 2. jula 1992, kada je javljeno da je automobil porodice Milanović sleteo s puta. Još postoji nekoliko verzija ovog događaja, a jedan od njih je da je Dafina zapravo lažirala pogibiju njenih najbližih kako bi ih zaštitila od pretnji ubistvom, jer se već tada nazirala propast njene banke.

- Ostala je bez muža, ćerke i sina, ali je veoma brzo nastavila da radi, pa čak i da se pojavljuje i na prijemima i proslavama, oblačila se normalno. U to vreme imala je ogroman novac i bila je veoma moćna, pa nije bio problem da čak i na ovakav način, insceniranom nesrećom, skloni porodicu na tajnu lokaciju i promeni joj identitet.

- U maju te godine situacija u vezi s bankom bila je dramatična i ona je znala šta može da joj se dogodi. Najviše je strahovala da joj ne otmu ili likvidiraju muža i decu - rekao je pre šest godina sagovornik Kurira.

(Republika/Kurir)

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading