10 UBIJENIH IZ ŽUTE "GLOVO" TORBE: Bizaran plan maskiranja trojice zločinaca - isti trikovi za prikrivanje

Autor:

Hronika

22.06.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubice Milana J. i Luke Perenčevića glumile dostavljače hrane, a i monstrum Uroš Blažić koristio isti trik da bi zavarao policiju.

10 UBIJENIH IZ ŽUTE "GLOVO" TORBE: Bizaran plan maskiranja trojice zločinaca - isti trikovi za prikrivanje

Foto: Profimedia, privatna arhiva, MUP, Telegraf Petar Divac,

Nepoznati muškarac koji je u sredu oko 14 časova ispalio 12 metaka u Milana J. (30) u Zemunu i usmrtio ga unapred je imao smišljen plan - da glumi dostavljača hrane da bi što manje bio upadljiv.

Po scenariju likvidatora Luke Perenčevića, ubijenog prošle godine na Banjici, i masovnog ubice Uroša Blažića (21), osumnjičenog da je u maju usmrtio osam osoba, muškarac za kojim već treći dan policija intenzivno traga žrtvu je takođe ubio dok je sa sobom nosio žutu "Glovo" torbu za dostavu hrane.

Naime, ubica koji je vozio skuter bez tablica nosio je masku i kacigu da bi što manje bio uočljiv. Prema navodima komšija, na snimcima koje su snimile sigurnosne kamere jasno se vidi muškarac sa žutom torbom za dostavljanje hrane.

SAČEKUŠA PRED KUĆOM

- Čuli smo da je Milan u sredu bio negde ceo dan, a potom je došao kući i navodno ušao unutra. Taj dostavljač na motoru ga je pratio i čekao ga neko vreme. Niko nije slutio da je dostavljač zapravo ubica. U jednom trenutku Milan je izašao, krenuo da sedne u automobil i tada mu je prišao napadač. Vidi se da su malo popričali, nakon čega je ubica izvadio pištolj i počeo da puca - rekao je komšija za naš list.

Kako se sumnja, ubica iz Zemuna odlučio je da likvidira žrtvu po istom principu kao što je prošle godine ubijen Luka Perenčević.

- Po identičnom scenariju, obojica su došla na motorima obučena u dostavljače hrane i presudila žrtvama usred dana pred brojnim očevicima. I jedan i drugi su imali na leđima veliku torbu za dostavu hrane, na kojoj je pisalo ime poznatog brenda. Zbog toga na prvi pogled nisu delovali sumnjivo. Lukin ubica je, čim je kročio u teretanu u kojoj se nalazio Luka, iz torbe izvadio pištolj i zapucao. Posle ispaljenih hitaca je pobegao i do danas nije uhapšen - navodi izvor upoznat sa slučajem.

On dodaje da je i Uroš Blažić, koji je sejao smrt u okolini Mladenovca, u mercedesu koji je vozio imao istu torbu, da bi, ukoliko ga zaustavi policija tokom bekstva, rekao da je na radnom mestu, te da je on dostavljač hrane.

PORODICA U ŠOKU

Dok pripadnici policije intenzivno tragaju za ubicom Milana J., u domu porodice ubijenog okupljaju se prijatelji i porodica, koji ne mogu da poveruju da ga više nema. Kako kaže za naš list Milanov otac Dragan, niko iz porodice ne može da pretpostavi ko je pucao u njegovog sina.

- Kao porodica, nemamo predstavu ko je izvršilac zločina ni ko bi to mogao biti, prepuštamo policiji da vodi istragu - rekao je ožalošćeni otac, koji nije imao snage da govori, već je samo kratko dodao da se, kao porodica, neće oglašavati, te da je o njegovom starijem sinu, bez kojeg je ostao, izrečeno dosta neistina.

Podsetimo, u Milana J. pre dva dana ispaljeno je čak 12 metaka, od kojih ga je osam pogodilo u grudi i stomak. Nesrećnog mladića je mlađi brat Ilija, krvavog i teško ranjenog, stavio u automobil i krenuo put Kliničkog centra u Zemunu, ali, nažalost, mladić nije izdržao i preminuo je na putu do bolnice.

Majka i otac bolesni

Kako saznajemo u Ulici Ugrinovački put, majka i otac ubijenog Milana J. teško su bolesni.

- Dragan ima problema s kukovima, jedva hoda, te je zbog toga otišao na more i sunce da bi mu bilo bolje. Nakon što je čuo da mu je sin ubijen odmah se vratio. Takođe, majka Ljiljana je bila bolesna od raka i ranije je nosila periku, ali više ne, pretpostavljam da se izlečila - rekao je jedan od komšija za naš list.

Redakcija Srpskog telegrafa pokušala je da stupi u kontakt s poznatom firmom za dostavljanje hrane "Glovo", te sazna da li im je neko u poslednje vreme prijavio krađu torbe ili kupovinu iste, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading