BOLESNO! BLAŽIĆ PRETUKAO CIMERA U ĆELIJI IZ BIZARNOG RAZLOGA: Masovni ubica iz Dubone se ne smiruje ni u zatvoru

Autor:

Hronika

21.06.2023

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad monstruma na drugog pritvorenika trajao nekih tridesetak sekundi, sve dok nisu upali zatvorski čuvari i razdvojili ih.

BOLESNO! BLAŽIĆ PRETUKAO CIMERA U ĆELIJI IZ BIZARNOG RAZLOGA: Masovni ubica iz Dubone se ne smiruje ni u zatvoru

Foto: Instagram

Masovni ubica Uroš Blažić (21), koji je 4. maja ubio osam ljudi u Malom Orašju i Duboni, dok je njih 14 ranio, u pritvoru u Smederevu pretukao je cimera. Zatvorske vlasti obavestile su o tome, nezvanično se saznaje, Viši sud u Smederevu i odmah su preduzete mere da se incident ne ponovi.

Dobro obavešteni izvor iz istrage naveo je da se incident dogodio kad je Blažić u Smederevo vraćen s psihijatrijskog veštačenja u Okružnom zatvoru u Beogradu.

- Napad se odigrao u pritvorskoj ćeliji u kojoj je s cimerom. Blažić je nakon kratke svađe nasrnuo na njega. Izudarao ga je pesnicama. Batinanje je trajalo nekih tridesetak sekundi, sve dok nisu upali čuvari i razdvojili ih - navodi izvor.

Stražari su primetili da Blažićev cimer ima podliv na oku i da mu je lice crveno od udaraca.

- Blažić je izveden iz ćelije, dok je pretučeni pritvorenik poslat kod lekara, gde mu je konstatovana laka telesna povreda - dodaje ovaj izvor.

O kakvom monstrumu je reč, svedoči i najverovatniji motiv za napad na cimera. Prema ovom izvoru, napao ga je jer nije mogao da otrpi što čovek hrče u snu!

Blažić inače nije povređen u tuči.

Kako saznajemo, zatvorske vlasti ovaj slučaj tretiraju kao disciplinski prestup, ali će nad Blažićem nadalje biti sprovedene pojačane mere nadzora.

Da je to opravdano i da on zaslužuje posebnu pažnju čuvara, potvrđuje i prethodno saslušanje, odmah posle hapšenja, u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. Osim činjenice da je pobio osmoro ljudi, podjednako je jezivo i njegovo objašnjenje zašto je to učinio. Tužiocu je rekao da je osećao da su meštani stvarali zaveru protiv njega, da su mu se podsmevali i rugali. Nije izrazio preveliko kajanje zbog masakra.

On u međuvremenu jedino pita za majku i brine za njeno zdravlje, a nimalo ne žali što mu je otac u pritvoru. Što je šokantno, on je ubeđen da će za manje od 20 godina izaći na slobodu.

Profesor Radoslav Svičević, psiholog i magistar socijalne medicine, za medije je naveo da je Uroš narcisoidna ličnost i da je okidač za njegov krvavi pir bila "narcistička trauma".

- Taj mladić je pun sebe, pridavao je mnogo pažnje svom telu, a u sredini u kojoj je živeo želeo je da bude poseban. Bio je sasvim sigurno prezaštićen od roditelja. Potreba za skretanjem pažnje na sebe ilustrovana je snimkom s društvenih mreža na kojem se kupa u hladnoj vodi, sa snegom, gde ističe da mu je uzor bivši robijaš Kristijan Golubović - objasnio je Svičević.

Blažića brani advokat po službenoj dužnosti iz Smederevske Palanke jer porodica nije želela da angažuje branioca.

Majka opisala kako je došlo do zločina

Republika

Foto: Privatna arhiva

Biljana Blažić

Uroševa majka Biljana Blažić saslušana je u utorak u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Ona je, prema nezvaničnim informacijama, pričala o događajima koji su prethodili masovnom ubistvu, ali i dešavanjima posle zločina koji je počinio njen sin Uroš.

Biljani su, pored sina, u istrazi masovnog ubistva, uhapšeni i suprug, brat i najstariji bratanac i njih trojica su osumnjičena za nedozvoljeno posedovanje oružja i municije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading