DA POSTOJI SMRTNA KAZNA, ONA BI BILA ZA DŽONIĆA! Brat ubijene Gordane otvorio dušu nakon presude čoveku koji mu je UBIO najmilije

Autor:

Hronika

14.06.2023

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako Novica kaže, Džonić je često odlazio u kuću njegovog zeta i sa njegovom majkom se družio

DA POSTOJI SMRTNA KAZNA, ONA BI BILA ZA DŽONIĆA! Brat ubijene Gordane otvorio dušu nakon presude čoveku koji mu je UBIO najmilije

Foto: Facebook

Goran Džonić osumnjičen da je ubio porodicu Đokić

Bivši vatrogasac Goran Džonić juče je osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva brata od tetke Gorana Đokića (57) Goranove supruge Gordane (56) i njihove kćerke Lidije (26). Čim je čuo presudu optuženi je počeo da se buni, preti samoubistvom i lupa glavom o sto.

Sudska straža ga je ukrotila i izvela iz sudnice.

- I dalje ne mogu da verujem da je Džonić to uradio. Čujem da su ga osudili na osnovu dokaza. Ako je tako i da postoji smrtna kazna ona je upravo za Džonića. Opet moram da vam kažem ni jedna kazna ne može vratiti moje najmilije... - počinje svoju ispovest Novica Antonović, brat ubijene Gordane.

Svaki dan bez sestre i njegove porodice mu je težak, pretežak. Samo sećanje na troje najmilijih.

- Goran Džonić koji je osuđen za ubistvo moje sestre Gordane, zeta Gorana i sestrčine Lidije Đokić dolazio je kod nas u kuću i bio nam kućni prijatelj. Tvrdio sam i tvrdim da nije lud, a i veštačenje je to pokazalo - kaže Antonović i dodaje da niko od porodice Džonić nije mu izjavio saučešće.

Kako Novica kaže, Džonić je često odlazio u kuću njegovog zeta i sa njegovom majkom se družio. Tačno je znao kada će doći i koliko ostajati. Sve je isplaniroa do detalja.

Antonović je Džonića poslednji put video na ulici, na žutom skuteru za koji je utvrđeno da je koristio u zločinu.

Novac

Zločin koji je potresao čitavu Srbiju dogodio se u noći između 26. i 27. septembra 2021. godine.

Vlasnik menjačnice u Aleksincu Goran Đokić, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija ubijeni su kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac.

Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra, posle opsežne policijske potrage.

Džonić je rođake likvidrao iz koristoljublja, odnosno u nameri da dođe do novca koji je Goran Đokić krio u kolima, kako bi vratio dug od 10.000 evra koje je pozajmio kako bi kupio i renovirao kuću za jednog od sinova.

Sud je naložio da da Džoniću bude oduzeto 1.380.000 dinara, 27.130 evra, 3.940 švajcarskih franaka, 1.850 dolara, pištolj „bereta“ i vespa.

Presuda

Obrazlažući odluku sudija Mirko Drašković je istakao da je dokazano da je Džonić ubio troje rođaka.

- Mi smo većali sve dokaze i našli smo da ste krivi. I vi ste priznali da bste bili na licu mesta te ste umešali i druge osobe za koje je utvrđeno da nisu bile sa vama. Na glavnom pretresu ste izmenili odbranu, tvrdili ste da vas je tukla policija zašta nije bilo dokaza. Tvrdili ste da niste krivi, da su sve besmislice. Međutim, niste odgovorili na pitanja kako to da su čaure pronađene na mestu zločina ispaljene iz pištolja koji je oduzet iz stana u Aleksincu. A rekli ste da ste vi jedina osoba koja je imala kontakt sa tim pištoljem. Niste objasnili odakle Lidijin DNK na pištolju niti odakle vaš DNK na novcu oduzetom od Đokića i kesama u kojima se nalazio. Postoji čitav niz drugih dokaza, izjave svedoka, snimci video nadzora kako kupujete benzin koiji dokazuju da ste baš vi izvršili zločin – kazao je Drašković.

Komentarišući visinu kazne, sudija je rekao da je samo najstroža odgovarala zločinu.

 

- Ovakva kazna je jedino ispravna za ovako monstrouzan zločin. Ona neće vratiti Đokiće ali predstavlja satisfakciju porodici i odgovor društva da postoji nulta tolerancija na ovakva dela. Niste pokazali kajanje a o monstrouznosti zločina govori to što ste tela zapalili – kazao je Drašković.

Sudija je Džoniću produžio pritvor do pravnosnažnosti presude.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading