OTKRIVENO BLAŽIĆEVO PONAŠANJE UOČI ZLOČINA! Osam svedoka govorilo o masakru u Mladenovcu: Osmotrio je školsko dvorište, a onda sam ZAČULA PUCNJE

Autor:

Hronika

10.06.2023

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Saslušane su porodice žrtava, koje su ispričale potresne detalje kobne večeri.

OTKRIVENO BLAŽIĆEVO PONAŠANJE UOČI ZLOČINA! Osam svedoka govorilo o masakru u Mladenovcu: Osmotrio je školsko dvorište, a onda sam ZAČULA PUCNJE

Foto: ST/Nikola Mutić, Printscreen

Uroš Blažić

U istrazi masakra u Mladenovcu ove nedelje je u Višem javnom tužilaštvu saslušano osam svedoka. Kako saznajemo, saslušani su neki od ranjenih koji su preživeli krvavi pir Uroša Blažića (21), a jedan od svedoka je otkrio Blažićevo ponašanje uoči samog masakra.

Prema informacijama koje Blic poseduje, saslušane su porodice žrtava, koje su ispričale potresne detalje kobne večeri. Ispitano je nekoliko ranjenih, a očekuje se da uskoro budu ispitani i ostali povređeni, kada im zdravstveno stanje to omogući. Jedna od devojaka koja se te večeri nalazila u dvorištu u selu Dubona pre samog masakra, videla je Uroša Blažića, a u svom iskazu je otkrila kako se ponašao.

Zastao ispred škole i osmotrio, pa produžio u Malo Orašje

- Poznajem ga otprilike godinu dana, često je motorom dolazio u školsko dvorište, prilazio je okupljenom društvu i često se družio sa meštanima - ispričala je devojka.

Ona nije imala informacije da su postojali neki problemi sa njim, već kako je rekla, družio se sa nekim ljudima iz sela.

Kako se nezvanično saznaje, ona je primetila Blažića u automobilu u Duboni oko 22:30 časova tog 4. maja. Kako je ispričala, uočila je da je nešto neobično u njegovom ponašanju, ali tada nije ni slutila šta Blažić planira.

Videla sam kada je prošao kolima, usporio je pored školskog dvorišta, pogledao me je i osmotrio školsko dvorište, ali se nije javio. Samo je produžio ka Malom Orašju. Prošlo je neko vreme, a zatim sam čula pucnje - ispričala je ona.

Devojka tog kobnog trenutka nije bila u školskom dvorištu, kada se Blažić vratio u Dubonu i ispalio hice, ali je čula pucnje i ubrzo saznala šta se dogodilo.

Blažić je tada u Malom Orašju ubio pet osoba, u Duboni troje, a ranio je 14 ljudi.

Oteo taksistu i čitao vesti o sebi

Foto: MUP Srbije

Uroš Blažić

Podsetimo, taksista je u Tužilaštvu ispričao da je kobne noći primio poziv od dispečerske službe u kojem mu je rečeno da ima vožnju do mesta u blizini Uba.

Kako je ispričao on se dok je vozio putnicu isključio sa autoputa na naplatnoj rampi Mali Požarevac.

- Tada je, ispričao je on, primetio više policijskih vozila u suprotnoj traci, a on je nastavio da vozi polako. Čekao je red na naplatnoj rampi i ispred njega je bilo nekoliko vozila. Oko 23.30 u njegovo vozilo je upao mladić koji je držao torbu u ruci - kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

Prema rečima sagovornika, Blažić se taksisti obratio rečima: "Vozi, imam bombu".

- Taksista mu je rekao da ima mušteriju, međutim Blažić je bio uporan i pošto je pretio bombama taksista je shvatio da ima bombu. Blažić je seo pored devojke koja je već bila u vozilu. Ona je ćutala, a on joj se obratio: "Vidi, imam bombu" - kaže sagovornik.

- U jednom trenutku je počeo i da čita vesti, a taksista je tada saznao i da Blažićev otac radi u Vojsci. Taksista je rekao i da će mu otac imati silne neprilike. Prema rečima taksiste, Blažić je rekao i da će ako ga uhvate ići na doživotnu robiju, ili će da ga ubiju ili će sam sebi da oduzme život. Kada su stigli u Vinjište Blažić je od taksiste tražio 3000 dinara jer mu treba za hranu i tražio mu da obeća da ga neće prijaviti - navodi izvor.

Uroš Blažić je trenutno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, gde je podvrgnut psihijatrijskom veštačenju. Ubrzo nakon što je uhapšen, policija je lisice na ruke stavila i njegovom ocu Radiši Blažiću, kojem je u četvrtak produžen pritvor do 30 dana.

Njemu se na teret stavlja krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i stavljanje u promet eksplozivnih materija.

On se sumnjiči da je u objektima u kojima stanuje držao veću količinu oružja i municije i vozilo koje je, njegov sin koristio prilikom višestrukog ubistva u Malom Orašju i Duboni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading