OPTUŽNICA PROTIV UBICE IZ RIPNJA: Odvukao devojčicu u žbunje, a onda je ZAKLAO jer se opirala

Autor: Republika

Hronika

07.06.2023

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

- Kada je devojčica izašla iz vozila Stojan I. je počeo da je vuče i obnažuje, dok se ona opirala - stoji u optužnici

OPTUŽNICA PROTIV UBICE IZ RIPNJA: Odvukao devojčicu u žbunje, a onda je ZAKLAO jer se opirala

Foto: ST/Vladimir Lukić, Tanjug/M. Milivojević, Facebook

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Stojana Ilića (37) zbog sumnje da je 10. aprila 2023. godine u Ripnju, na svirep način ubio 16-godišnju devojčicu Nevenu P., a potom pokušao da ubije i tri člana njene porodice.

Optužnicom, koja je danas predata Višem sudu u Beogrradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom produži pritvor jer postoje osobite okolnosti ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i jer je za krivična dela za koje se tereti propisana kazna zatvora veća od 10 godina, odnosno jer su način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Foto: ST/Vladimir Lukić, Tanjug/M.MILIVOJEVIĆ, Facebook

Devojčica koju je ubio Stojan

- Postoji opravdana sumnja da je Stojan I. 10. aprila oko 14.30 časova najpre proveo neko vreme u razgovoru sa porodicom maloletne oštećene u njihovoj porodičnoj kući u Ripnju, a potom kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu. Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Stojan I. je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja i zaustavio vozilo na kosini ispod železničke pruge, u prostoru između rastinja. Kada je ona izašla iz vozila Stojan I. je počeo da je vuče i obnažuje, dok se ona opirala, pa je počeo da je ubada nožem u predelu trupa, vrata i ruke, usled čega je trpela jake bolove i zadobila teške telesne povrede opasne po život od kojih je preminula - stoji u saopštenju VJT.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Mesto na kojem je devojčica ubijena

Nakon izvršenja ovog krivičnog dela osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem naneo više teških i lakih telesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku. Nakon toga je izašao iz kuće i napustio lice mesta svojim vozilom.

Ubrzo nakon toga je uhapšen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading