SASLUŠAN KEKIN ČOVEK KOJI JE SEJAO SMRT U VRČINU: Evo kako se branio

Autor:

Hronika

02.06.2023

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Rakić je nakon jezive pucnjave u Vrčinu nestao iz Srbije, a veruje se da se 15 godina skrivao u Brazilu.

SASLUŠAN KEKIN ČOVEK KOJI JE SEJAO SMRT U VRČINU: Evo kako se branio

Foto: MUP, Shutterstock

Kekin čovek uhapšen u Beogradu zbog likvidacije u Vrčinu

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Nebojša Rakić (44) pripadnik "Kekine grupe" zbog sumnje da je 4. marta 2008. godine u Vrčinu pucajući iz automatske puške ubio Dragana Milovanovića, a ranio Aleksandra Vlahovića, a potom pobegao.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Tereti se za krivično delo Teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delom Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nebojša Rakić se nalazi u pritvoru od 13. maja ove godine kada je izručen iz Brazila, po poternici nekadašnjeg Okružnog suda u Beogradu iz 2008. godine.

U Brazilu je 2010. godine osudjen na kaznu od 13 godina i 7 meseci zatvora zbog krivičnog dela Trgovina narkoticima.

Sumnja se da je on 4. marta najpre pozvao oštećene da dodju do njegove kuće u Vrčinu, kako bi bi razgovarali u vezi novčanih dugovanja koje on ima prema njima.

Sačekao je da oni oko 18:50 časova dodju vozilom do kuće pa je u pravcu džipa u kojem su se nalazili Dragan Milovanović i Aleksandar Vlahović sa terase drugog sprata kuće ispalio više projektila iz automatske puške marke “CZ” koju je navedenom prilikom neovlašćeno držao.

Tom prilikom je Dragan Milovanović, zadobio više ustrelnih rana usled kojih je preminuo iste večeri na Urgentnom centru u Beogradu, dok je Vlahović, koji je sedeo na mestu vozača, zadobio prostrelnu ranu desne nadlaktice.

Nebojša Rakić je nakon toga napustio lice mesta i pobegao u nepoznatom pravcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading