FILIĆEVA RODBINA I PRIJATELJI I DALJE TRAŽE PRAVDU ZA UBIJENOG MLADIĆA: Ispred VJT u Smederevu zahtevaju maksimalnu kaznu za zločince (VIDEO)

Autor:

Hronika

01.06.2023

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Smederevu osudio je u januru 2022. godine Nikolu Bojovića na 18, a Mitra Pandurevića na 15 godina zatvora za saizvršilaštvo u teškom ubistvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju osamnaestogodišnjeg Stefana Filića u februaru 2020. godine ispred diskoteke “Brodolom” u Velikoj Plani.

FILIĆEVA RODBINA I PRIJATELJI I DALJE TRAŽE PRAVDU ZA UBIJENOG MLADIĆA: Ispred VJT u Smederevu zahtevaju maksimalnu kaznu za zločince (VIDEO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Sat pred saslusanje prvog svedoka zakazanog danas u 10 sati u istrazi masovnog ubistva Uroša Blažića, ispred VJT u Smederevu okupuli su se rodbina i prijatelji pre tri godine ubijenog Stefana Filića. Dok drze u rukama Stefanove fotografije otac i tetka ispred okupljenih kazu da traze maksimalne kazne za ubice.

- Stefan je ubijen na pravdi boga samo zato sto je molio ubice da se smire jer su se pobunili sto se njegov drug smeje. Njihovi roditelji na sve nacine pokusavaju da ih izvuku sto je strasno. Provociraju nas i podsmevaju tri godine nase borbe za pravdu - kazao je Nenad Filić, Stefanov otac za Republiku.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Nenad Filić

Podsećamo, Viši sud u Smederevu osudio je u januru 2022. godine Nikolu Bojovića na 18, a Mitra Pandurevića na 15 godina zatvora za saizvršilaštvo u teškom ubistvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju osamnaestogodišnjeg Stefana Filića u februaru 2020. godine ispred diskoteke “Brodolom” u Velikoj Plani.

Sud je zadržao kvalifikaciju o bezobzirnom nasilničkom ponašanju, jer su dvojica optuženih nasrnuli na grupu mladića u kojoj je bio Stefan Filić bez razloga i motiva, prvi je kavgu započeo Nikola Bojović, a potom su obojica optuženih nastavili sa udarcima, uprkos molbama Stefana Filića da prestanu i uprkos tome što, sada pokojni Stefan, nikome nije zadao nijedan udarac, što je nedvosmisleno dokazano – navedeno je, između ostalog, u obrazloženju prvostepene presude.

Apelacioni sud je, međutim, u avgustu 2022. godine, usvajanjem žalbe odbrane ukinuo i naložio prvostepenom sudu da im ponovo sudi. Po oceni Apelacionog suda, prvostepeni sud nije dao nedvosmislene razloge za svoj zaključak da su okrivljeni zajednički preduzimali sve radnje, pa se ne može prihvatiti da su odlučne činjenice od značaja za pravilno i zakonito presuđene u dovoljnoj meri razjašnjene.

Drugostepeni sud je okrivljenima pridužio pritvor do dalje odluke prvostepenog suda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading