UBICA I DALJE ŠETA ULICAMA, GRAĐANI SE PLAŠE NOVE PUCNJAVE: Strasti se ne stišavaju u Obrenovcu

Autor:

Hronika

17.05.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je potrebno da još nekome ubije sina, kao meni, pa da ga pošalju u zatvor, pita se majka ubijenog Stefana Lazarevića.

UBICA I DALJE ŠETA ULICAMA, GRAĐANI SE PLAŠE NOVE PUCNJAVE: Strasti se ne stišavaju u Obrenovcu

Foto: ST/Vladimir Lukić, Privatna arhiva, Facebook

Vasilije Mirković (32), koji je još pre četiri meseca pravosnažno osuđen na 12 godina zatvora zbog hladnokrvnog ubistva sugrađanina Stefana Lazarevića (26) pre pet godina, i dalje je na slobodi! Umesto da u zatvorskoj ćeliji bude zaključan, Vasilije se s rođenim bratom Milošem (26), prema rečima Obrenovčana, bavi nelegalnim poslovima i šeta slobodno, sejući strah. 

Pre mesec i po dana braća Mirković su u pucnjavi s više hitaca ranjena u noge, u navijačkom obračunu, dok su išli ka naselju Rojkovac, bazi navijačke grupe "Principi", čiji vođa je bio Veljko Belivuk. Mirkovići su, iako žrtve obračuna, očekivano odbili saradnju s policijom i nisu rekli na koga sumnjaju da je napadač, a za portal Republika su, preko telefona, rekli da su dobro i da su već pušteni na kućno lečenje.

Skromni Obrenovčani se Mirkovićima sklanjaju s puta u strahu da im se slučajno ne zamere jer se plaše da je Vasilije spreman da napadne i usmrti svakoga ko mu se suprotstavi, s obzirom na to da je mogao nožem da iskasapi lepo vaspitanog i vrednog Stefana, koji je čekao da mu trudna supruga rodi dete.

- Gde je pravda i da li je potrebno da još nekome ubije sina, kao meni, pa da ga pošalju u zatvor? Možda bi ga i u tom slučaju neko štitio. Nikome iz okruženja nije jasno ko mu pomaže da i dalje bude na slobodi - rekla je Stefanova majka Katarina Lazarević.

Ona ne krije da je očajna, kao i njen suprug i drugi članovi porodice jer, na svu muku, mora da se sreće sa sinovljevim ubicom. Po pravosnažnosti presude, neutešna majka rekla je da joj se krv u žilama sledi kada sretne Mirkovića.

- On nas kočoperno i krvnički gleda u oči. Sledim se kad ga vidim na ulici, a pogotovo dok šetam s unučicom kojoj je zverski ubio oca i koja se rodila nekoliko meseci po njegovom ubistvu - rekla je Katarina plačnim glasom.

Republika

Foto: Facebook

Vasilije Mirković

 

Srpski telegraf pozvao je nadležne institucije i saznao kako Mirković uspeva da hara gradom i okolinom uprkos tome što ga je Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno osudio, potvrđujući presudu Višeg suda u Beogradu.

- Po pravosnažnosti presude ona se prosleđuje sudiji koji vodi postupak izvršenja u mesno nadležnom Osnovnom sudu, koji osuđenika poziva na izdržavanje kazne i upućuje određenog datuma u tačno naznačenu zatvorsku jedinicu, po dogovoru s Upravom za izvršenje zatvorskih sankcija - objasnio je advokat Boško Žurić za Srpski telegraf.

U Osnovnom sudu u Obrenovcu došli smo do informacije da osuđeni Mirković od pravosnažnosti presude neprestano traži odlaganje izvršenja tako što navodi da mu je zdravlje ozbiljno narušeno.

- Vasilije Mirković još nije upućen na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od 12 godina jer je 4. maja opet podneta molba za odlaganje izdržavanja i čeka se nalaz veštaka iz Beograda - rekli su za Srpski telegraf iz suda.

Mlađi brat hapšen zbog droge

Vasilijev mlađi brat Miloš takođe je poznat policiji jer je hapšen zbog narkotika i razbojništva. Prema nezvaničnim informacijama, i prijatelj braće koji ih je odvezao do bolnice kad su ranjeni saslušan je u policiji. On im je kratko rekao da ne zna ništa o tome i da ih je samo prevezao.

USMRTIO MOMKA I OTIŠAO DA SPAVA

U presudi je navedeno da je Vasilije Mirković udario pesnicom po glavi i telu Stefana, pa mu s pet uboda nožem naneo smrtne povrede.

- Tog kobnog 23. decembra 2018. Stefan Lazarević, divni i uzorni momak pred kojim je bila divna budućnost, išao je da pomogne stricu. Bio je tek oženjen i supruga mu je bila u petom mesecu trudnoće. U gradu poznat kao problematičan momak, koji nameće silu i napada slabije, Vasilije je naišao na Stefana, koji se nikad nije posvađao ni sa kim, a kamoli potukao. Napao ga je i nožem mu zadao fatalne povrede. Bez trunke griže savesti, okrenuo se i otišao kući i legao da spava, kao da se ništa nije desilo. Posle nekoliko sati uhapšen je i odveden u pritvor, iz kog je volšebno pušten posle dve godine - prepričao je prijatelj porodice ubijenog.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tuga

18.05.2023 00:47

Sramota da ovakvi kriminalci slobodno setaju ulicama i da obican narod strahuje.u zatvor hitno