PROCENA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD, PSIHOLOGA I PSIHIJATRA ODREĐUJE SUDBINU KOSTE: Evo u kakvom stanju se nalazi dečak koji je počinio masakr

Autor:

Hronika

04.05.2023

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosta Kecmanović se nalazi na psihijatrijskoj opservaciji.

PROCENA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD, PSIHOLOGA I PSIHIJATRA ODREĐUJE SUDBINU KOSTE: Evo u kakvom stanju se nalazi dečak koji je počinio masakr

Foto: Tanjug/AP/Republika

Kosta Kecmanović

Kosta Kecmanović, dečak koji nije još uvek na vršio 14 godina, juče je ubio osmoro dece i pripadnika obezbeđenja škole, a ranio šest učenika i nastavnicu.

Dečak se nalazi na psihijatrijskoj opservaciji, gde će nakon ispitivanja, tim psihijatara dati procenu stanja dečaka koji je izvršio masakr u Osnovnoj školi na Vračaru, piše Alo. 

Kako izvor blizak istrazi za Alo! otkriva, ukoliko Centar za socijalni rad, psiholozi i psihijatri procene da je njegovo psihičko stanje dobro, on će biti pušten kući.

Maloletnom Kosti odrađen je toksikološki nalaz na VMA kako  bi se utvrdilo da li je bio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci kada je počinio masakr, a nalaz je stigao negativan.

On je sinoć do ponoći davao iskaz u prisustvu radnika Centra za socijalni rad Stari grad, psihologa, psihijatra, kao i svog pravnog zastupnika.

Izvor blizak istrazi otkrio je da je dečak tom prilikom rekonstruisao čitav događaj i ispričao šta se dogodilo,  te je priznao krivicu za počinjeni masakr. Njegov iskaz nije procesuiran, već je uzet kako bi se stekla bolja slika svega što se dogodilo.

Kostin otac juče je priveden i zadržan u policiji, a njemu se za sada na teret stavlja teško delo protiv opšte bezbednosti, piše Alo. 

Izvor blizak istrazi istakao je da otac ne može odgovarati za ubistva koja je njegov sin počinio, te da krivično niko neće biti kažnjen za ubistvo devetoro ljudi s obzirom da je počinilac maloletna osoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Bogdan

04.05.2023 18:20

On ih nije napao iz cista mira da bi ga nazvali psihopatom. On nije znao kako da se izbori sa zlostavljacima. Ovo je samoodbrana a skolski kadrovi se ne bave decom i sve rade povrsno. Izvolte rezultat i toga ima koliko hocete samo sto se potiskivalo. Za ovo delo je krivo rukovodstvo skole, nastavnici pa tek onda roditelji. Sve drugo je okretanje cinjenica.

Ne

05.05.2023 00:51

@Bogdan - Samoodbrana a pucao u neduznu decu? Ne bih rekao. Bolesna zavist, nedostatak paznje roditelja, plus prevelika ocekivanja... Svakako je trebalo vise se posvetiti ovom detetu, i roditelji i pedagozi i psiholozi.Tu se slazem. To je trebalo primetiti u mladjim godinama, dok se razvijao kao licnost, sad je kasno. Ali nije ovo nikakva samoodbrana vec egoizam i nedostatak empatije. Zlo.

Ina

31.01.2024 21:33

ŠTA DO SADA ZNAMO O MAJCI KOSTE KECMANOVIĆA: Baratala sa DNK ubica iz Veljinog klana, pa njen pronađen na MESTU ZLOČINA!