OVO JE DEVOJČICA KOJOJ SE LEKARI BORE ZA ŽIVOT: Tokom masakra na Vračaru pogođena u glavu, evo u kakvom je stanju (FOTO)

Autor:

Hronika

04.05.2023

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezabeležena tragedija pogodila je Beograd i Srbiju, kada je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" učenik (13) Kosta K. sa dva pištolja izvršio masakr, hladnokrvno pucajući u đake.

OVO JE DEVOJČICA KOJOJ SE LEKARI BORE ZA ŽIVOT: Tokom masakra na Vračaru pogođena u glavu, evo u kakvom je stanju (FOTO)

Foto: ST/N. MANDIĆ

U krvavom piru kojeg je počinio iz samo njemu znanih razloga, ubio je osmoro dece i školskog portira, a ranio još šestoro uključujući i profesorku istorije na čiji je čas upao i besomučno zapucao.

Vršilac dužnosti direktora dečje klinike u Tiršovoj Siniša Dučić, izjavio je jutros da je devojčica, primljena nakon pucnjave u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", u kritičnom stanju i vitalno ugrožena, a dvojica primljenih dečaka su stabilno i za nekoliko dana se očekuje da budu pušteni na kućno lečenje.

- Devojčica koja je juče operisana hitno zbog povreda glave je vitalno ugrožena, u kritičnom stanju i na intenzivnoj nezi. Lekari rade sve da je održe u životu ali joj je jako teško opšte stanje i vitalno je ugrožena - rekao je Dučić novinarima Tanjuga i RTS-a.  

On je rekao da su dva dečaka sa prostrelnim ranama donjih ekstremiteta stabilno, primaju antiobiotsku terapiju i dodao da se može reći da su dečaci lakši pacijenti, odnosno imaju lakše telesne povrede.
        

Foto: Printscreen Instagram

Devojčica A.A.

 

Dečaci, prema Dučićevim rečima, moraju da prime parentralnu antibiotsku terapiju i verovatno će vrlo brzo, za dva-tri dana, biti pušteni kući.  

- Roditelji su posetili dečake, naš psiholog je od početka uključen. Oni imaju i komunikaciju sa roditeljima preko telefona - rekao je v.d. direktora klinike u Tiršovoj. 

On je rekao da je operacija devojčice bila izuzetno teška, jer se radi o teškim povredama mozga, vitalno je ugrožena i nalazi se na intenzivnoj nezi.

Podsetimo, u pucnjavi koja se dogodila u 8.40 u školi ubijeno je osam učenika i radnik obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedna nastavnica povređeni. Za masakr je odgovoran trinaestogodišnji Kosta Kecmanović, prenose Novosti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading