ZVICER NAREDIO DA SE SESTRI ŽRTVE PODMETNE CIJANID DA ODNESE BRATU: Oglasilo se Tužilaštvo za organizovani kriminal - hitna naredba o sprovođenju istrage!

Autor:

Hronika

21.04.2023

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radoje Zvicer i Nikola Vušović su organizovali kriminalnu grupu kako bi izvršili teško ubistvo Strahinje Savića.

ZVICER NAREDIO DA SE SESTRI ŽRTVE PODMETNE CIJANID DA ODNESE BRATU: Oglasilo se Tužilaštvo za organizovani kriminal - hitna naredba o sprovođenju istrage!

Foto: youtube.com/printscreen/instagram.com/printscreen

Radoje Zvicer

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da je donelo naredbu o sprovođenju istrage prema 13 osumnjičenih među kojima su i vođa kavačkog kalana Radoje Zvicer, zatim odbegli vođa "vračaraca" Nikola Vušović i još 11 osumnjičenih.

- Naredba je doneta i prema Nedeljku Todoroviću, protiv koga se već vodi krivični postupak pred TOK i koji se nalazi u pritvoru, Dariju Đorđeviću, protiv koga se već vodi krivični postupak pred TOK i koji je lišen slobode u Republici Austriji zbog krivičnih dela izvršenih na teritoriji te države, Aleksandru Miloševiću, protiv koga se već vodi krivični postupak pred TOK i koji se od ranije nalazi u pritvoru, Nikoli Milekoviću, protiv koga se već vodi krivični postupak pred TOK i koji se od ranije nalazi u bekstvu, Ognjenu Drašković, koji se nalazi u pritvoru po rešenju Višeg suda u Kraljevu zbog ranije izvršenih krivičnih dela, Danilu Tešiću, Bojanu Šotri, koji se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu zbog ranije izvršenih krivičnih dela, Aleksandri Čović, Darku Preleviću, koji ima prebivalište na teritoriji Republike Crne Gore i trenutno je nedostupan organima Srbije, Bogdanu Dimitrijeviću i Dejanu Rutalju - saopštilo je tužilaštvo.

Osumnjičenima se na teret stavlja da su od početka 2019. godine do 11. novembra 2022. godine na teritoriji Republike Srbije i Republike Crne Gore, osumnjičeni Radoje Zvicer i Nikola Vušović organizovali organizovanu kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali ostali osumnjičeni, a koja je za cilj imala vršenje krivičnih dela teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga , držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija i krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, a radi sticanja finansijske i druge koristi.

- Na osnovu dokaza koje je prikupila Služba za borbu organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP Republike Srbije i podataka dobijenih iz aplikacije SKY ECC putem međunarodne pravne pomoći u saradnji sa EVROPOL, postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni pokušali da otrovom cijanid ubiju lice koje se nalazilo u pritvoru u Republici Crnoj Gori i bilo spremno na saradnju sa istražnim organima ove države, tako što su pretnjama, paljenjem lokala i automobila u vlasništvu rođene sestre žrtve, prinudili da sa njima sarađuje i ubedi brata da odustane od saradnje, a nakon toga je bez njenog znanja iskoristili da rođenom bratu odnese otrovanu hranu u pritvor i tako ga ubije - navodi se u saopštenju.

Da podsetimo, kako je ranije pisano, žrtva je trebalo da bude Strahinja Savić iz Kraljeva, koji je u pritvoru od januara 2021. kada je uhapšen u Crnoj Gori.

Tužilaštvo je nakon saslušanja osumnjičenih koji su lišeni slobode, sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu predložilo određivanje pritvora za sva lica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading