OŠTETILI SRBIJU ZA 35 MILIONA EVRA: Uhapšen direktor i prokurista predškolske ustanove u Beogradu

Autor:

Hronika

21.04.2023

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

OŠTETILI SRBIJU ZA 35 MILIONA EVRA: Uhapšen direktor i prokurista predškolske ustanove u Beogradu

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Direktor i prokurista jedne predškolske ustanove iz Beograda uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivična dela poreska utaja i pranje novca, čime je budžet Republike Srbije oštećen za više od 35 miliona dinara, saopštila je danas Poreska uprava

Oni su uhapšeni u zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova - UKP - Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva Beograd – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije.

Osumnjičeni su u periodu od 30. januara 2019 do 27. juna 2022. godine, uz pomoć treće osobe, pribavili veliki broj falsifikovanih računa u kojima je iskazan simulovani promet ukupne vrednosti od 134.084.050,00 dinara, čime su neosnovano uvećali troškove i utajili porez na dobit pravnih lica u iznosu od 19.619.107,00 dinara.

Takođe, osumnjičeni su koristeći falsifikovane račune iz blagajne predškolske ustanove podigli gotovinu u ukupnom iznosu od 90.019.357,00 dinara, bez obračuna i uplate poreza i doprinosa u iznosu od 15.771.239,00  dinara.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu sprovedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

                                                    
 

Komentari (0)

Loading