LJUBIŠA JE PRVO UBIO SINA I MAJKU, A ONDA NASTAVIO DA REŠETA PO SELU! 10 godina od MASAKRA u Velikoj Ivanči

Autor:

Hronika

09.04.2023

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dalje se oseća miris krvi kao tog 9. aprila.

LJUBIŠA JE PRVO UBIO SINA I MAJKU, A ONDA NASTAVIO DA REŠETA PO SELU! 10 godina od MASAKRA u Velikoj Ivanči

Foto: Privatna arhiva

Tog 9.aprila 2013. godine Ljubiša Bogdanović, oko pet sati ujutru, počeo je da seje smrt po Velikoj Ivanči.

Krenuo je iz svoje kuće sa pištoljem u ruci. Prvo je ubio svog sina Branka (42) i majku Dobrilu (83). Tada je pucao u glavu i svojoj supruzi Javorki (70), ali je žena nekim čudom preživela. Ona je govorila da je "najveća kazna što je preživela".

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Velika Ivanča, sahrana, masakr

 

U kući Despotovića ubio je na vratima Mikaila (61), a potom i Milenu (61), njihovog unuka Gorana (23), njegovu suprugu Jovanu (21) i njihovog dvogodišnjeg sina Davida.

U domu Ješića ubio je Ljubinu (64) i njenog sina Miloša (48), u domu Mijailovića bračni par Velimira (78) i Olgu (79). U poslednjoj u nizu, kući porodice Stekić ubio je Draganu (50) i Danicu (78), piše 24sedam.

Kada je video policiju Ljubiša je pucao sebi u glavu. Prevezen je u bolnicu i umro 48 sati kasnije. Sahranjen je daleko od Velike Ivanče.

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Velika Ivanča, masakr

 

Da li je "prokletstvo Bogdanovića", kako su zvali istoriju duševnih bolesti i tragedija koje su se dogodile u ovoj porodici, bio okidač da se Ljubiši Bogdanoviću tog 9. aprila 2013. godine pomrači um i da ubije 13 ljudi u Velikoj Ivanči, među kojima i rođenog sina i majku, kao i dvogodišnjeg dečaka, ni nakon deset godina nije poznato.

Ubrzo nakon ovog, najvećeg masakra u našoj zemlji, isplivali su detalji o istoriji duševnih bolesti u Ljubišinoj porodici, o kojoj se ćutalo. Ljubiša Bogdanović nije psihijatrijski lečen, ali sudeći po informacijama iz sela kod Mladenovca koje je svojim činom zauvek zavio u crno, nekoliko članova njegove porodice jeste. Komšije su navele da je njegov stric lečen u duševnoj bolnici i da je u njoj preminuo, a da je unuk njegovog drugog strica takođe lečen.

O tome šta je motiv masakra Javorka nikada nije rekla ni policiji ni tužilaštvu. Niti je iko otkrio ni nakon 10 godina.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Velika Ivanča, masakr

 

I danas se Srbijom kruže razne priče, ali pravu istinu niko ne zna.

"Baki, idemo zajedno"

- I dalje mi u ušima odjekuje Ljubišin piskav glas koji kaže: „Baki, idemo zajedno. Vreme je da ostavimo sve što smo stekli onome čije je imanje. Moram tebe prvu ubiti da ne kažeš nikome ovo“ - rekla je Javorka Bogdanović u potresnoj ispovesti na godišnjicu zločina.

Javorku niko nije osuđivao zbog krvavog pira supruga, ali niko je nije želeo u svojoj kući. Brigu o njoj vodile su ćerke, prenosi Telegraf.rs.

- Bila sam budna i čula sam ga kada je ulazio u kući. Upalio je svetlo, bio je sav zelen, izobličilo mu se lice. Piskavim glasom mi je rekao da mora sve ovo da okonča. Uperio je pištolj ka meni. Osetila sam da me nešto pecnu oko vilice. Pokušavam da gutam, ali ne mogu. Ustajem iz kreveta i padam u hodniku.Odjednom se on vraća i kaže mi: „Baki, pa ti si živa“. Čujem kako puca u majku. Zatim, izlazi napolje i opet još jedan hitac. Budim se i u bolnici mi kažu da mi je sin mrtav. Tek kada sam došla kući saznala sam šta je uradio Ljubiša. Da znate, svekrva nas je stalno terala sa imanja jer je bilo njeno. Mi smo tu radili od jutra do sutra. Tukao me je, ali nije mi padalo na pamet da ga ostavim. Sada bi svaku ženu posavetovala da je svet veliki - ispričala je Javorka.

Meštani ovog sela kažu i da se dan danas u vazduhu oseća miris krvi kao tog 9. aprila 2013. godine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading