DEVOJČICA HEROJ! Evelin (9) pokušala da upali protivpožarni aparat kako bi sprečila masakr u Nešvilu! Ubica ostavila drugarici OPROŠTAJNU PORUKU (FOTO)

Autor:

Svet

28.03.2023

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među šest osoba koje su ubijene nalazi se i napadač

DEVOJČICA HEROJ! Evelin (9) pokušala da upali protivpožarni aparat kako bi sprečila masakr u Nešvilu! Ubica ostavila drugarici OPROŠTAJNU PORUKU (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

U napadu na Osnovnu školu u Nešvilu, u kojem je stradalo šest ljudi, uključujući i troje dece, život je izgubila Evelin Dekhaus (9), koju je Odri Hel svirepo ubila dok je pokušavala da upali protivpožarni alarm kako bi sprečila krvavi pir.

Prema pisanju tamošnjih medija, ubistvo devojčice heroine, koja je pokušala da upali protivpožarni aparat kako bi pomogla pre nego što stigne policija, u potpunosti je slomila njenu porodicu i prijatelje.

 

 

- Naša srca su potpuno slomljena. Ne možemo da verujemo da se ovo dogodilo. Evelin je bila sjajna svetlost na ovom svetu. Cenimo svu ljubav i podršku, ali tražimo prostor dok tugujemo - navodi se u saopštenju porodice.

Troje dece stradalo

- Pored Evelin, stradalo je još dvoje dece, Vilijam Kini i Hali Skrags, ćerka glavnog crkvenog pastora. Takođe su ubijeni i Sinitija Pik (61), za koju se veruje da je bila učiteljica na zameni, Keterin Konce (60) koja je bila direktorka škole i Majk Hil (61) - saopštila je policija.

 

 

Među šest osoba koje su bile ubijene nalazi se i napadač, odnosno Odri Elizabet Hejl. Nju su eliminisala dva policajca, piše CNN, prenosi Blic.

- Zajedno se uzdamo u Hristovu moć koja će nam dati utehu i nadu koja nam je očajnički potrebna - saopštilo je rukovodstvo škole.

Ovu privatnu hrišćansku školu koja je osnovana 2001. godine, pohađa oko 200 đaka, navodi se na sajtu škole.

Samo 14 minuta nakon pucnjave ubijen napadač

Podsetimo, masakr se dogodio u ponedeljak u 10.13 časova po lokalnom vremenu, samo 14 minuta kasnije policajci su ubili Odri Elizabet Hejl. Dok je policija ulazila u zgradu u toku je bila evakuacija učenika i zaposlenih u toj školi.

 

 

Izvor blizak porodici Hejl rekao je za "Dejli bist" u ponedeljak uveče da je Hejl visoko funkcionalna autistična osoba.

Na Tviteru je objavljena oproštajna poruka ubice drugarici:

"Ovo je poslednje zbogom. Volim te, Vidimo se u drugom životu", napisala je ona.

"Odri, imaš toliko još da proživiš, moliću se za tebe", napisala je njena drugarica.

Odri je potom odgovrila da ne želi više da živi i da je njoj htela prva to da kaže jer je ona najdivnija osoba koju je upoznala.

Dodala je da njeni roditelji ne znaju šta će uraditi, te da će jednog dana sve to imati mnogo više smisla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading