OVO SU MLADIĆI KOJI SU OTELI ALEKSANDRA LAZIĆA: Pratili njegovo kretanje, znali kada JEDINO može da izađe iz kuće, a onda... (FOTO)

Autor:

Hronika

07.04.2023

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podignuta je optužnica protiv Miloša S. (23), Marka Z.(27) i Alekse A. (24) koji se terete za krivično delo otmica.

OVO SU MLADIĆI KOJI SU OTELI ALEKSANDRA LAZIĆA: Pratili njegovo kretanje, znali kada JEDINO može da izađe iz kuće, a onda... (FOTO)

Foto: Facebook/Aleksandar Lazic, Marko Zdravkovic,Милош Стојковић

Otmičari Aleksandra Lazića

Aleksandar Lazić nestao je 3. decembra prošle godine, kada se nije vratio iz dozvoljene šetnje, zbog čega se u prvi mah pretpostavljalo da se dao u beg. Međutim, istragom je utvrđeno da je Lazić otet i držan u zarobljeništvu više od 10 dana, nakon čega je odveden na nepoznatu lokaciju od kada mu se gubi svaki trag.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je podiglo optužnicu protiv Miloša S. (23), Marka Z.(27) i Alekse A. (24) koji se terete za krivično delo otmica, za koje je zaprećena kazna zatvora od 5 do 18 godina. Oni se terete za otmicu Aleksandra, koji se vodi kao nestao od 3. decembra prošle godine.

Inače, optuženi Miloš S. zvani Škemi je osuđen za pokušaj ubistva, a presuda je pravosnažna od prošle godine.

Republika

Foto: Facebook

 

 

U pitanju je slučaj iz 2018. godine, kada je Stojković uhapšen zbog napada na mladića Aleksandra T., kojeg je grupa muškaraca napala i mačetama i satarama nanela više uboda po telu.

Žrtva je napadnuta u Velikom selu kod Beograda u blizini svoje kuće. Ubrzo je uhapšen Miloš, koji se odmah sumnjičio za pokušaj ubistva.

Osuđen je na sedam godina zatvora, ali još uvek nije otišao na izdržavanje zatvorske kazne.

Podsetimo, Lazić je poslednji put viđen u Ulici Branka Momirova u naselju Krnjača, a kako portal Republika.rs nezvanično saznaje, njega su oteli mladići koji pripadaju grupi "Principi", čije su vođe ozloglašeni Marko Miljković Mesar i Velja Nevolja.

Trojica osumnjičenih su navodno članovi navijačke grupe "Principi", koja je inače, dobro poznata po kriminalnim radnjama, otmicama i krvničkim zločinima. Koliko sam upoznat, postoji grupa od pedesetak mladića koji su članovi navijačke grupe, pa se pretpostavlja da nisu samo Miloš, Marko i Aleksa učetvovali u otmici, već da ih je bilo mnogo više - navodi izvor upoznat sa slučajem za Republiku.

Republika

Foto: shutterstock, Facebook

 

 

Postoji opravdana sumnja da su okrivljeni 3. decembra 2022. godine, oko 14 časova zajedno sa više nepoznatih lica, po prethodnom dogovoru, silom odveli Aleksandra i zadržali ga više od 10 dana.

Tako su sa dva automobila marke “BMW” i “opel astra” došli ispred Lazićeve kuće u Borči i sačekali ga da naiđe, s obzirom da je on svakodnevno od 14 do 15 časova izlazio u dozvoljenu šetnju, jer je bio na meri zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora.

Potom su ga silom ubacili u vozilo "opel astra" i odvezli na nepoznatu lokaciju u pravcu nasipa reke Dunav u Кrnjači, gde ih je sačekalo više NN lica. Tu su Aleksandra tukli, a potom ga odvezli na nepoznatu lokaciju, gde je i dalje zadržan. Njegov nestanak je prijavljen 5. decembra, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Republika

Foto: Facebook

 

 

Novinari Republike posetili su i kuću u kojoj je sve do otmice živeo Aleksandar, međutim njegova majka nije bila u stanju da razgovara.

Lazić je, prema saznanjima beogradskog portala, bio u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom odnosno nanogicom, zbog trgovine narkoticima.

Imao je manjih problema sa zakonom, a nanogica mu je stavljena nekoliko meseci pre nestanka. Otmičari su najverovatnije pratili njegovu kretnju, jer je između 14 i 15 časova imao dozvolu da izađe iz kuće, te iskoristili priliku i oteli ga - navodi izvor upoznat sa slučajem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

https://www.youtube.com/watch?v=qw1gf-Ol_Ps

 

Komentari (0)

Loading