BEOGRAĐANKA šefica mafije za trgovinu Indijcima : Za dva i po meseca zaradila 150.000 evra, a voli da se slika golišava

Autor:

Hronika

22.03.2023

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija sa nadležnim tužilaštvom istražuje slučaj Sanje J. (45), koja se sumnjiči se za trgovinu ljudima.

BEOGRAĐANKA šefica mafije za trgovinu Indijcima : Za dva i po meseca zaradila 150.000 evra, a voli da se slika golišava

Foto: Privatna arhiva

Postupak protiv nje vodi Drugo odeljenje za prevaru PU Beograd koje je otkrilo da je među Indijcima poznata kao Sandža Mem - što kod njih znači šefica mafije.

Foto: Privatna arhiva

Sanja J. osumnjičena za trgovinu ljudima

- Sumnja se da se Sanja nelegalnim biznisom bavila preko svoje turističke agencije koja je registrovana u Beogradu, sa vlasnikom takođe turističke agencije iz indijske provincije Pandžab, sa kojim je ugovarala dolazak radnika u Srbiju, kojima je posle pomagala da pobegnu u zemlje Evropske unije i to papreno naplaćivala od 5.000 do 10.000 evra po svakom. Novac je preuzimala na više lokacija u Surčinu, na benzinskoj pumpi na uglu Južnog bulevara i Grčića Milenka, u jednom butiku u Karađorđevoj ulici ili ispred solitera kod „Marakane". Uvek je nanovo za komunikaciju sa ljudima u lancu krijumčarenja Indijaca kupovala telefonsku karticu na trafici, koju bi po obavljenom poslu bacala.  Za dva i po meseca zaradila 150.000 evra - tvrdi izvor Republike blizak policijskim krugovima.

Osumnjičena je prema navodima, slala pozivna pisma firmi iz Beograda našoj ambasadi u Indiji za radnike sa tog područja. Za tu uslugu je uzimala po čoveku 250 evra. Sređivala im je radne dozvole na šest meseci. Potpisivali su zvanične ugovore u kojima je pisalo da ce raditi pet radnih dana poosam sati, za 450 dolara mesečno uz obezbeđen smeštaj i hranu. Onda su te ugovore falsifikovali  i upisivali da su radnici obavezbni da rade po 10 sati šest dana u nedelji. Protivzakonito bi im oduzimala pasoše da bi navodno sredila papirologiju. 

- Svim Indijcima je oduzimala pasoše odmah na beogradskom aerodromu pod izgovorom da treba da prijavi njihov boravak policiji. Medutim, dokumenta je zadržavala kod sebe i na kraju ih je čak i spaljivala! Pasoše pet Indijaca koji su pobegli je navodno i zapalila. Većina radnika je bežala u EU posle tri meseca boravka u Srbiji na njen nagovor, a Sanja je ubeđivala poslodavce, varajući i njih, da ih ne prijavljuju policiji da bi imali vremena da pređu granicu - objasnio je naš izvor, otkrivši da je policija u njenom telefonu pronašla mnogo njenih eksplicitnih selfi fotografija.

Na telefonski poziv iz naše redakcije, Sanja se danas javila i na pomen prevara za koje je osumnjičena. Rekla je da nema komentar i prekinula vezu. 

   
Republika

Foto: Privatna arhiva

Sanja J. osumnjičena za trgovinu ljudima

Inspekcija joj zatvorila firmu

Republička inspekcija rada je po nalogu policije bila u agencije Sanje J. koju joj je otvorio bivši partner. Zatvorili su joj firmu jer nije imala licencu da zapošljava strance. Uočlili su i da koristi dva prezimena, da se negde potpisuje prezimenom bivšeg muža sa kojim ima dete, a negde devojačkim prezimenom.

U policiji provela oko tri sata

Policija je Sanju u Stanici "29. novembar" saslušavala duže od tri sata gde je ona pokušavala da se opravda, a isplivalo je da je sklona da šalje preteće poruke u kojima onima koji joj se zameri preti lomljenjem nogu i ruku i da će je dobro zapamtiti i slično. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading