RANKO ESKOBAR POZNAVAO SVOG UBICU! Novi detalji brutalne likvidacije u Rušnju!

Autor:

Hronika

11.03.2023

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zadatak misterioznog čoveka koji je s pucačem ušao u kafić pre zločina i potom pobegao s njim bio je da opusti Ranka Radoševića da bi ga lakše usmrtili

RANKO ESKOBAR POZNAVAO SVOG UBICU! Novi detalji brutalne likvidacije u Rušnju!

Foto: Printscreen/vijesti.me, ST/N. Pančić, MUP

Dok policija intenzivno traga za ubicama Ranka Radoševića (54) zvanog Ranko Eskobar isplivali su novi detalji ovog mafijaškog zločina.

Jedan od dvojice napadača imao je ulogu da na benzinskoj pumpi u Rušnju "maskira" pucača i poznanik je ubijenog. On je bio u društvu neposrednog izvršioca za slučaj da Radoševiću nešto bude sumnjivo kada ih ugleda, otkriva novi pravac istrage dobro obavešteni izvor za Republiku. 

On objašnjava da taj čovek nije nosio ništa u rukama i da je glumio opuštenost.

- Podaci sa sigurnosnih kamera to potvrđuju. Ovaj čovek, visok oko 180 centimetara, ušao je prvi u kafić na pumpi. Za njim je ušao nešto niži neposredni izvršilac, koji je u papirnatoj kesi krio pištolj. Nije isključeno ni da su Radošević i taj, zasad misteriozni, čovek telefonom ugovorili sastanak, pa je Radošević bio opušten kad ga je ugledao - objašnjava izvor.

Teren pod kamerama

Ovaj teren je dobro pokriven kamerama i policija ima snimljeno lice pucača, kom je u jednom trenutku spala hirurška maska, koju je nosio u trenutku zločina.

- Postoje i drugi tragovi koje prate istražni organi, a i forenzičari imaju svoj deo posla. Detaljno se pretražuje automobil folksvagen karavan s ukradenim tablicama. Tim autom su se dvojica napadača odvezla do Petlovog brda, gde su ga zapalila. Nisu, međutim, uništili sve DNK tragove - dodaje izvor.

U policijskoj akciji "Vihor", koja je pokrila celu Srbiju, otkriven je još jedan ukradeni automobil opel, ostavljen na livadi kod Požarevca.

Ujak gradonačelnika Nikšića

U Srbiji je Radošević poznat pod nadimkom Šule, dok ga u rodnom Nikšiću, čiji je gradonačelnik njegov sestrić Marko Kovačević, i Crnoj Gori oslovljavaju s Eskobar.

Takođe, prema svedočenju očevidaca, na parkingu kod benzinske pumpe primećen je i fijat u kom je sedeo samo vozač. Taj auto je nestao odmah posle pucnjave. Policija proverava da li postoji veza između tih automobila i dvojice ubica, odnosno da li su ih u njima čekali pomagači.

Da podsetimo, dvojica ubica su prekjuče posle 10 sati ušla u kafić na benzinskoj pumpi u Rušnju, gde je za jednim od stolova sedeo Radošević. Napadač obučen u trenerku s crno-belim gornjim delom potegao je pištolj i, prema nezvaničnim podacima, u žrtvu ispalio sedam metaka, pet u telo i dva u glavu.

Držao telefon u ruci

Radošević je u tom trenutku sedeo za stolom i gledao u mobilni telefon. Kad je počela pucnjava, svi gosti i osoblje kafića su u strahu zalegli na pod. Napadači su potom uskočili u folksvagen i pobegli, a nekih osam kilometara od pumpe zapalili su auto. 

U rodnoj Crnoj Gori Radošević je važio za bezbednosno-interesantnu osobu, koja je jedno vreme bila bliska na određeni način i s škaljarskim i s kavačkim klanom. Navodno, operativna saznanja ukazuju da je u jednom trenutku prevagnulo prijateljstvo sa Jovicom Vukotićem i njegovim "škaljarcima".

Kokainska veza

Crnogorski mediji preneli su da je Radošević dovođen u vezu sa još jednim Crnogorcem koji živi u Beogradu i bavi se trgovinom kokainom. I on je u vezi sa "škaljarcima", a stoji iza pošiljke koja je nedavno zaplenjena u Zeti, u magacinu Budimira Krstovića.

Reč je o 1,2 tone kokaina, švercovanog u tovaru banana. Krstović, protiv koga se vodi postupak u Crnoj Gori, sve vreme tvrdi da je u pitanju nameštaljka i da nije znao za taj tovar.

U Beogradu je Radošević bio poznat kao čovek koji je trgovao blindiranim automobilima. Neka od tih vozila bila su u posedu Marka Miljkovića i Veljka Belivuka. Jedna blinda je s pratećim dokumentima zaplanjena tokom policijske akcije početkom februara 2021, kada su njih dvojica uhapšena.

U Grčkoj s lažnim pasošem

Grčki mediji preneli su da je Radošević letos boravio na Mikonosu u društvu poznate grčke pevačice. Portal Edolio5 naveo je da je u Grčku doputovao s falsifikovanim pasošem na tuđe ime. Da li je reč samo o letovanju ili nekakvim poslovima, nije obelodanjeno.

Ubijen posle pomena Vukotiću

Radošević je likvidiran samo dan posle šestomesečnog pomena Jovanu Vukotiću, šefu "škaljarskog klana", ubijenom u Istanbulu 8. septembra. Neki crnogorski poznavaoci prilika u podzemlju povezali su ta dva događaja, ali zvanične potvrde da je Radošević s razlogom ubijen baš 9. marta nema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading