JOTKA OSUĐEN NA 11 GODINA ROBIJE: Dokazano da je organizovao ubistvo Ždrokinca!

Autor:

Hronika

27.02.2023

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jotić je tokom maja 2018. godine formirao kriminalnu grupu i organizovao ubistvo Ždrokinca.

JOTKA OSUĐEN NA 11 GODINA ROBIJE: Dokazano da je organizovao ubistvo Ždrokinca!

Foto: Privatna arhiva

Zoran Jotić Jotka

Kruševljanin Zoran Jotić Jotka osuđen je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu prvostepenom presudom na 11 godina zatvora zbog organizovanja ubistva Dejana Stankovića Ždrokinca.

Takođe Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, izreklo mu je i novčanu kaznu u iznosu od 200.000 dinara.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u optužnici navelo da je Jotić tokom maja 2018. godine formirao kriminalnu grupu i organizovao ubistvo Ždrokinca, kao osvetu za likvidaciju njegovog dobrog prijatelja Gorana Petrovića Pete.

Prema tvrdnjama Tužilaštva, ubistvo je 6. juna 2018. u Kruševcu izvršio Stefan Radulac i on je danas prvostepeno osuđen na 18 godina zatvora.

- Stefan Radulac, koji je bio optužen da je 6. juna 2018. u Kruševcu ubio Ždrokinca, a mesec dana ranije i njegovog sina Vojina Stankovića, nedozvoljenog nošenja oružja, odlukom suda osuđen je na 18 godina zatvora - saopšteno je iz suda.

Okrivljeni Igor Gajić, zbog krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivičnog dela ubistvo osuđen je na sedam i po godina zatvora, dok je Saša Zoraja, zbog krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela osuđen na tri godine zatvora..

Istom presudom, Iva Petrović zbog pomoći učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, osuđena je na godinu i dva meseca zatvora.

- Okrivljeni Vuk Petrović oslobođen je od optužbe da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija - saopštio je Viši sud u Beogradu.

Sud je doneo i rešenje kojim se prema okrivljenom Zoranu Jotiću i Stefanu Radulcu produžava pritvor, koji po ovom rešenju može trajati do upućivanja okrivljenih u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, ali najduže dok ne istekne vreme trajanja kazne izrečene prvostepenom presudom.

- Protiv ove presude stranke u krivičnom postupku mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu - navodi se u saopštenju suda.

Da podsetimo, Jotić je iz zatvora izašao u februaru 2018. posle 15 godina iza rešetaka na koliko je bio osuđen zbog iznude i reketiranja, kaoi podmićivanje sudije Vrhovnog suda. Na slobodi je bio do avgusta 2019. kada je ponovo uhapšen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading