NAPRAVIO ŽENU LUDOM KAKO BI JOJ NA SUDU UZEO DECU: Slučaj kakav Srbija ne pamti - dokopao se sve moguće dokumentacije, a onda...

Autor:

Hronika

13.02.2023

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac je uz pomoć još dve osobe uspeo da prikupi dokumentaciju da njegova supruga treba da leži u ustanovi "Dr Laza Lazarević"

NAPRAVIO ŽENU LUDOM KAKO BI JOJ NA SUDU UZEO DECU: Slučaj kakav Srbija ne pamti - dokopao se sve moguće dokumentacije, a onda...

Foto: shutterstock, profimedia

Bolnica Laza Lazarević sud dokumenta

Neverovatan slučaj kakav se ne pamti dogodio se u Srbiji, kada je suprug B.L. pokušao svoju nevenčanu suprugu A.V. da proglasi ludom kako bi na sudu dobio starateljstvo nad njihovom maloletnom decom.

Naime, on je uz pomoć još dve osobe uspeo da prikupi dokumentaciju da njegova supruga treba da leži u ustanovi "Dr Laza Lazarević" i da nije sposobna da se stara o deci.

- Dana 09.02.2023. godine je od strane Policijske stanice Zvezdara, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, doneto je rešenje o zadržavanju osumnjičenih S.L. i M.M. zbog postojanja osnova sumnje da su učinile krivično delo Navođenje na overavanje neistinitog sadržaja iz čl. 358 st. 1 Krivičnog zakonika i osumnjičenog B.L. zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Navođenje na overavanje neistinitog sadržaja iz čl. 358 st. 2 u vezi sa st. 1 Krivičnog zakonika - navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni su krivična dela koja su im stavljena na teret učinili na taj način što su osumnjičeni B.L. i osumnjičena S.L. dana 02.09.2022. godine došli u Dom zdravlja Zvezdara, gde se osumnjičena S.L. lažno predstavila kao oštećena A.V. koja je bivša vanbračna supruga osumnjičenog B.L. i tražila pregled kod lekara opšte prakse kako bi dobila uput za pregled kod psihijatra, te je sa tako dobijenim uputom istog dana pregledana od strane psihijatra u Domu zdravlja Zvezdara, koji je sačinio izveštaj i osumnjičenoj zajedno sa njim dao uput za pregled u Institutu za mentalno zdravlje, a koju dokumentaciju je osumnjičena S.L. potom predala osumnjičenom B.L.

Nakon toga, dana 21.11.2022. godine, osumnjičeni B.L. je sa osumnjičenom M.M. došao u Institut za mentalno zdravlje, gde se osumnjičena M.M. predstavila kao oštećena A.V. i priložila gore navedeni izveštaj psihijatra od 02.09.2022. godine, gde je pregledana od strane specijaliste koji je u izveštaju konstatovao suicidalni i infanticidni rizik i uputio je u Kliniku za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević“ na hitno zbrinjavanje, u pratnji osumnjičenog B.L. koji se predstavio kao njen brat.

Osumnjičeni B.L. je dana 07.12.2022. godine tako pribavljene izveštaje upotrebio pred sudom u postupku koji se vodi radi vršenja roditeljskog prava nad maloletnom decom osumnjičenog i oštećene A.V.

Osumnjičeni B.L., S.L. i M.M. su dana 10.02.2023. godine saslušani u prostorijama tužilaštva. Istog dana, tužilaštvo je sa osumnjičenima S.L. i M.M. zaključilo sporazume o priznanju krivičnog dela Navođenje na overavanje neistinitog sadržaja iz čl. 358 st. 1 Krivičnog zakonika, a Prvi osnovni sud je doneo presude kojima je prihvatio predmetne sporazume, osumnjičene oglasio krivima i izrekao im uslovne osude sa utvrđenim kaznama zatvora u trajanju od 6 meseci i vremenom proveravanja od 3 godine.

Istovremeno, na predlog tužilaštva prema osumnjičenom B.L. je od strane Prvog osnovnog suda u Beogradu određen pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, a nakon što se sprovedu sve potrebne dokazne radnje biće doneta odluka o daljem toku postupka u odnosu na istog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading