ZVICER OBEZBEDIO PET MILIONA ZA LIKVIDACIJU VUČIĆA I TO NIJE SVE: Lalić na suđenju Belivukovom klanu otkrio užasavajuće detalje - bilo bi dato još novca!

Autor:

Hronika

31.01.2023

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srđan Lalić je odgovarajući na pitanja Nebojše Jankovića otkrio šokantne detalje o planiranju ubistva Aleksandra Vučića.

ZVICER OBEZBEDIO PET MILIONA ZA LIKVIDACIJU VUČIĆA I TO NIJE SVE: Lalić na suđenju Belivukovom klanu otkrio užasavajuće detalje - bilo bi dato još novca!

Foto: Tanjug-V.Šporčić, R. Prelić, MUP

Veljko Belivuk i Srđan Lalić

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za sedam ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i oružjem.

Prvi u sudnicu od okrivljenih ušao je Nebojša Janković, koji danas prvi postavlja pitanja Srđanu Laliću sa kojim je blisko sarađivao u klanu, prema optužbi Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu.

Nebojša Janković je revoltiran navodima  Lalića da je on učestvovao u ubistvima sa vođama klana i tražio je od njega konkretne činjenice i da mu do najsitnijih detalja opiše događaje i učesnike, čak i kako su bili odeveni. 

- Nije bilo pre sto godina. Inteligentan si i trebalo bi da se sećaš događaja koji su se po optužnici desili pre dve tri godine, ne pre deset godina-  rekao je Nebojša Janković koji je na Skaju ima kodno ime Hel. 

Lalić je odgovorio da je objasnio suštinu i detalje koje je znao i kojih se setio, a Janković je  po ko zna koji put ponovio.

- Nijedno krivično delo nisam izvršio. Svedok okrivljeni je uporan i potvrđuje svoje navode - rekao je Janković.

 - Jesi sigurno desetak - tvrdi Lalić. 

Janković pokušava da opovrge sve navode Lalića tvrdeći da on nema saznanja kojima bi potvrdio da mu je za unsitva isplaćen neki novac, uprkos decidnom navodu Lalića da je kavački klan Jankoviću platio 100.000 evra za ubistvo Adisa Spahića i Damira Hodžića, te otmicu Mileta Radulovića Kapetana.

- Znači ja bez ikakve zarade idem po Srbiji i ubijam, vršim krivična dela. Meni nije nađeno ni 20 evra ni u jednom mom stanu. Tri lokacije su pretresene - ističe Janković. 

Lalić se ne da pokolebati i pojašnjava:

- Za ono u Crnoj Gori si dobio 100.000, možda je to bilo pretplaćeno. Pet ubistava si počinio.

Republika

Foto: E Stock, MUP

Srđan Lalić

- Odakle tebi to - pita Janković, a Lalić uzvraća: "Intezivno smo se kuckali. Skaj sve potvrđuje".

Janković se osvrnuo i na arsenal oružja oduzet od zloglasnog klana po njegovom hapšenju, pitajući se kako to da Lalić govori o samo petnaestak komada oružja od čitave količine. 

- Navodno je nađeno 71 komad oružja. Lalić je napomenuo 15 komada. Glokove, snajper. Gde je ostalo? To je velika razlika - pita Janković sudiju. 

- Ja sam rekao samo što sam ja video. Janković je isto čistio oružje. Ja sam u većini preuzimao i čistio. Drugi su isto radili poslove oko oružja - odgovara Srđan Lalić i dodaje: 

- Dva paketa sa eksplozivom sam video. Mnogo više nego što kaže Janković sam ja video. Tu su mitraljez snajper, drugi snajper, oružje od Mihajlovića - nekoliko komada, pet glokova, veliki snajper iz Loznice, dve pune torbe od Miljkovićevog Hrvata koje smo pokupili u Vojvodini. Tu su bili hekleri i olovka pistolji koje je Miljkovicć razmisljao nekom da pokloni jer ničemu ne služe . 

Janković se zatim vrlo energično založio da dokaže da nema potvrde da je Lalić kazao istinu o planiranju atentata na predsednika Srbije i državni udar kada je objavljen rat mafiji. 

- Snajper je plaćen 12.000 evra za posebne zadatke. Rekli si mi da je uzeto preko Zvicera i da će trebati uskoro - istakao je Srđan Lalić.  

- Za koje zadatke? Ko je to rekao -  pita okrivljeni Janković i robusno nastavlja da se raspituje uz jasnu opasku da je klan optužen za najteža krivična dela usmerena na ugrožavanje bezbednosti čak i najmlađeg stanovništva naše zemlje.

Foto: ST/V. LUKIĆ, Pritnscreen TV Pink, E-stock, Tanjug

Srđan Lalić o Belivuku i Miljkoviću

- Miljkoviću, u kojim gradovima je planirano postavljanje eksploziva? Nema goreg dela na planeti zemlji od diverzije i terorizma. Nema ništa gore i zato te molim da nabrojiš gradove koji su bili u planu za takve akcije - pita Janković.

Lalić ponavlja ono što je rekao i ranije tokom iskaza. 

- Već sam to rekao više puta. U slučaju hapšenja Miljkovica, to bi bili tržni centri u Beogradu i u drugim gradovima. Objašnjvao nam je da niko ne sme da nas uhapsi jer će to da se desi. 

- Ko je bio zadužen da postavi eksplozivne naprave? - pita Janković.

- Verovatno bi to opet ti i ja i braća Budimir uradili - odgovorio je Lalić, a Janković brže bolje ponavlja svoju ključnu rečenicu u svoju odbranu. 

- Ja to ne bih nikada, pogresno si me procenio - kazao je. 

- Jel neko od članova grupe dobio deo novca od 5 miiona namenjenih za svrgavanje vladajuće strukture -  pita Janković.  

Rečeno je da će biti još koliko god i da je samo prva tranša pet miliona.To je novac kavačkog klana koji je stigao u Srbiju.  Sve sam rekao, ti  Jankoviću bezbeze navaljuješ - siguran u sebe i svoje navode zaključuje Lalić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading