NEKADA JE BIO SUROV MOMAK IZ ZEMUNA: Ovo je Goran Bojović Amonijak, Hemijin otac! (FOTO)

Autor:

Hronika

18.01.2023

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinoć je u Zemunu upucan Nemanja Bojović Hemija, koji je vođa grupe "Zabranjeni" i važi za, kako prenose beogradski mediji, naslednika zemunskog klana, a veoma je blizak ozloglašenom i brutalnom škaljarskom klanu.

NEKADA JE BIO SUROV MOMAK IZ ZEMUNA: Ovo je Goran Bojović Amonijak, Hemijin otac! (FOTO)

Foto: Republika.rs, Privatna arhiva

Nakon vesti o ranjavanju Nemanje Bojovića, mnogi su se prisetili Gorana Bojovića Amonijaka, koji je izrešetan 1992. godine.

Mesec dana kasnije, ubijena su i dva njegova najbolja druga rafalima ispaljenim iz crnog golfa.

Kako kažu oni koji su ga lično poznavali, Amonijak je bio poznat kao šarmer i ženskaroš, ali i kao vrlo surov žestoki momak iz Zemuna. U mladosti je bio jedan od najperspektivnijih boksera, ali ga je život odveo na drugu stranu.

U jednoj kockarnici 1990. navodno je jednog momka izudarao pepeljarom u glavu. Nakon toga, drug tog dečka, Darko Kulić, nekada pripadnik Giškine srpske garde, ranio je Bojovića.

 

 

Zatim je došlo do suđenja, čiji kraj Amonijak nije dočekao. Njega su 1992. iz automobila napadači sasuli kišu metaka dok je bio u svom mercedesu.

Sumnjalo se na Darka i njegove najbliže prijatelje i saradnike, navodi se na Fejsbuk stranici "Legende devedestih".

 

 

Dogovorili su se da se predaju policiji ispod Brankovog mosta, ali im je tamo napravljena sačekuša i jedva su izvukli žive glave bežeći od rafala automatskog oružja. Dva meseca kasnije uhapšeni su slučajno tokom rutinske racije. Kulić je osuđen na 12, Bitići na 9, a Jeremić na 8 godina zatvora.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading