PUCNJAVA U RAKOVICI! RANJEN MLADIĆ: Policija blokirala deo grada, na snazi akcija "Vihor"!

Autor:

Hronika

10.01.2023

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na snazi je akcija "Vihor 3" za područje Rakovice i traga se za napadačem koji je ranio mladića.

PUCNJAVA U RAKOVICI! RANJEN MLADIĆ: Policija blokirala deo grada, na snazi akcija "Vihor"!

Foto: ST/ N. Pančić

Policija na terenu

Nepoznata osoba pucala je iz pištolja u Maričkoj ulici u Rakovici u Beogradu i ranila mladića U. G. (22).

Kako se saznaje, mladić je sa prostrelnom ranom na grudima privatnim vozilom dovezen na Vojnomedicinsku akademiju (VMA), piše Blic.

Na snazi je akcija "Vihor 3" za područje Rakovice.

Policijske patrole u uniformi i civilu i Intervetne jedinice intezivno rade na rasvetljavanju svih okolnosti pucnjave i ranjavanja.

Da pojasnimo, naziv koji najčešće čujemo u javnosti je pokretanje akcije "Vihor".

Akcija "Vihor" u praksi ima poseban, pa čak i psihološki efekat, to znači da svaka patrola zna šta da radi, gde da se parkira kako da se postavi, gde da blokira najvažnije saobraćajnice, nekoliko sati posle teškog kriminalnog dela, oni zaustavljaju sva vozila sva sumnjiva lica izvode napolje proveravaju lične karte da li imaju dosijee, pretresaju automobile ali do sad nismo videli u praksi konkretno da je ta akcija dala rezultate.

Vihor je prvi put u Srbiji pokrenut posle ubistva načelnika resora javne bezbednosti Radovana Stojičića Badže '97. godine.

Inače, davanje naziva policijskim akcijama u Srbiji počelo je 1921. godine. Tu praksu kod nas je uveo švajcarski kriminolog Arčibald Rajs, koga mnogi smatraju rodonačelnikom moderne srpske policije. Кao prvi direktor policijske škole, Rajs je generacijama učenika u Srbiji prenosio svoja iskustva s Univerziteta u Lozani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading