ČIST LUKSUZ! VILE, LIMUZINE, SKUPOCENI SATOVI, SEFOVI - I TO NIJE SVE: Žene Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i dalje žive na visokoj nozi - a evo KO ih finansira!

Autor:

Hronika

12.12.2022

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tanja Miljković i Bojana Belivuk ipak ne žive tako loše iako bi trebalo da im je finansijskom istragom priliv novca presečen.

ČIST LUKSUZ! VILE, LIMUZINE, SKUPOCENI SATOVI, SEFOVI - I TO NIJE SVE: Žene Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i dalje žive na visokoj nozi - a evo KO ih finansira!

Foto: Tanjug/Estock/MUP

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Istraga za pranje novca koja se vodi protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optuženih za seriju monstruoznih ubistava, njihovih žena Bojane Belivuk i Tanje Miljković i još troje osumnjičenih proširena je pre izvesnog vremena, a pod lupom tužilaštva našle su se brojne firme povezane s pripadnicima klana i njihovim najbližim rođacima, vredne nekretnine, automobili, ali i skupoceni satovi, nakit, sefovi i dinarski i devizni računi.

Ipak, iako bi trebalo da su im računi blokirani, supruge vođa ozloglašenog klana žive na visokoj nozi.

Supruge Belivuka i Miljkovića našle su se na udaru istražitelja zbog sumnje da su novac, koji su njihovi muževi stekli baveći se kriminalom, ubacivale u legalne tokove kupovinom nekretnina.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je 1. septembra 2022. godine proširilo istragu prema Belivuku, Miljkoviću i Bojani Belivuk zbog izvršenja krivičnog dela pranje novca, a prema nezvaničnim saznanjima, reč je o tri parcele koje su kupili u beogradskom naselju Krnjača.

- Osumnjičeni se terete da su novcem koji je proistekao iz krivičnih dela i kriminalne delatnosti kupovali veći broj luksuznih automobila i drugih pokretnih stvari, kao i katastarske parcele u Beogradu u najvećem broju situacija na ime trećih lica i tako pokušali da prikriju da novac potiče iz kriminalne delatnosti - saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Život na visokoj nozi

Kako se saznaje, Tanja Miljković i Bojana Belivuk ipak ne žive tako loše iako bi trebalo da im je finansijskom istragom priliv novca presečen.

Postoji osnovana sumnja da dobijaju novac od vođa kavčana preko visokopozicioniranih članova grupe za lojalnost Veljka i Marka. Sa druge strane, sumnja se i da postoje ogromne količine novca do kojih policija i inspektori nisu došli i za koji ne znaju - navodi sagovornik, pišu beogradski mediji.

Kako otkriva sagovornik, Tanja Miljković je dugo nakon hapšenja živela u vili u Čačanskoj, takozvanoj "novoj Šilerovoj“,a za to vreme trajalo je renoviranje stana u Živka Davidovića.

- I Belivuk i Miljković imaju stanove na istom spratu i u istom ulazu u Ulici Živka Davidovića, od oko 80 kvadrata. Za razliku od Miljkovića, porodica Belivuk je ovde živela i pre hapšenja i posle, dok se Maretova žena, Tanja sa decom preselila nedavno u ovu zgradu nakon renoviranja stana koji sada odiše luksuzom, a tapete i štekeri su nabavljeni u inostranstvu i delo su poznatog brenda "Armani". Takođe, obe porodice imaju ličnog šofera koji ujedno vodi računa i o njihovoj bezbednosti - kaže sagovornik.

Foto: Srpski telegraf

Tanja Miljković

Takođe, prema rečima sagovornika Bojana je suvlasnik u nekoliko preduzeća, iako se veruje da je njen potpis na dokumentima tih firmi bio samo formalan, dok je njen muž o svemu odlučivao. Većini tih firmi sedište je bilo u Humskoj 1, na stadionu Partizana.

- Jedna od njih je “B&B drive”, gde su suvlasnice sa po 50 odsto udela dve Bojane – Belivuk i Vučeljić, supruga Aleksandra Vučeljića koji je uhapšen s Belivukom. Bojana Belivuk pominje se u još dve firme -“Coffe factory” i “Jugoagent fluviale holding”. Na istoj adresi je i firma “South car” u kojoj je likvidacioni upravnik, pošto je u procesu gašenja, upravo Bojana Vučeljić - navodi sagovornik.

Velja zarađivao 600 evra, Mare nezaposlen

Na prvom saslušanju u tužilaštvu, podsetimo, Veljko Belivuk je izjavio da je zaposlen kao koordinator u podrumu pića i da mesečno zarađuje 600 evra, a da mu supruga radi u rent-a-kar agenciji i da ne zna koliko ona zarađuje.

Prijavio je samo da su vlasnici "škode superb“ i da je supruga vlasnica stana od 82 kvadrata u Ulici Živka Davidovića. Miljković je izjavio da je nezaposlen i da su njegovi roditelji vlasnici kuća na Zvezdari i Krnjači, kao i stana na Karaburmi.

- Miljković je rekao da je sve što ima kupio novcem koji je dobio na svadbi, kada je ženio suprugu Tanju, kao i da je vilu u Čačanskoj ulici na Zvezdari, koju u tom naselju zovu "mala Šilerova“, uložio novac koji je dobio od svatova na poklon - podseća sagovornik i dodaje da vrednost imovine koja je otkrivena do sada prevazilazi iznos od milion evra, a da istražitelji još uvek pokušavaju da uđu u trag novcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading