KAŽNJENA NASTAVNICA KOJA JE PRETILA ĐACIMA! Oglasilo se ministarstvo prosvete: Ovo je 3. nivo nasilja

Autor:

Hronika

07.12.2022

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Nastavnica osnovne škole "Sveti Sava" u Vrčinu koja je pretila svojim đacima da će dovesti "batinaše da ih mlate" smenjena je zbog neprimerenog ponašanja!

KAŽNJENA NASTAVNICA KOJA JE PRETILA ĐACIMA! Oglasilo se ministarstvo prosvete: Ovo je 3. nivo nasilja

Foto: Profimedia

Nasilje nad ženom

Ovo je usledilo nakon što se pojavio snimak na kom se čuje kako preti đacima:

Niste vi ni pametniji, ni jači od nas. Ako ništa drugo, imam više para od tebe da platim nekoga da te bije svaki dan. Veruj, već mi je dosta i dece i škole i vaspitanja. Zaslužili ste batine, zaslužili ste da budete dovedeni u red. Znači, ako ništa drugo neću ja da prljam ruke, nego ću drugima da dam da te lepo mlate, sve dok se ne dovedeš u red... - čuje se kako izgovara nastavnica

Iz Ministarstva prosvete kažu da u ovom slučaju, kao i u drugim slučajevima nasilja reaguje škola, a da oni samo prate postupanje škole.

- Prema informacijama kojima raspolaže Ministarstvo škola je postupila odmah po saznanju da se pojavio snimak neprimerenog ponašanja nastavnice prema đacima. Održan je sastanak tima za prevenciju i reagovanje na nasilje koji je postupak nastavnice ocenio kao 3. nivo nasilja. Direktor škole je pokrenuo disciplinski postupak zbog teže povrede obaveze zaposlenog, a nastavnica je udaljena sa rada do okončanja postupka. Održano je Odeljensko veće osmog razreda i Školski odbor i zakazan sastanak Nastavničkog veca. Zakazani su i razgovori sa učenicima u prisustvu roditelja. Ministarstvo će nastaviti da prati postupanje škole.

Direktor škole "Sveti Sava" Dobrica Sinđelić za Kurir je rekao su za snimak saznali tek kada se on pojavio na mrežama.

- Za sada nije poznato šta je prethodilo ovakim pretnjama, a njene kolege i dalje ne mogu prestanu da se čude, jer su za nju svih ovih godina koliko tu radi imaju samo reči hvale. I sam sam se šokirao kada sam na snimku prepoznao da je to ona. U pitanju je nastavnica koja je dugogodišnja koleginca, i koja u našoj ustanovi radi već 12 godina. Njen rad nikada nije bio sporan. Nakon saznanja o ovom incidentu protiv nje je pokrenut postupak i prema njoj će se dalje postupiti isključivo prema zakonu - rekao je.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading