UČENIK IZ TRSTENIKA ĆE IZBEĆI KAZNU? Maltretirao nastavnicu, a sada pokušavaju da ga ispišu iz škole i tako izbegnu da ga isključe!

Autor:

Vesti

22.11.2022

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako primeniti kaznene mere prema đaku, koji je podneo zahtev da se iz te škole ispiše?

UČENIK IZ TRSTENIKA ĆE IZBEĆI KAZNU? Maltretirao nastavnicu, a sada pokušavaju da ga ispišu iz škole i tako izbegnu da ga isključe!

Foto: twitter.com/ZoranIl77273998

Nastavnicu maltretiraju đaci u školi u Trsteniku

Učenik koji je bio među vinovnicima teškog incidenta 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku, kada je izmaknuta stolica profesorki Mariji Stevanović, a taj događaj snimljen i deljen na društvenim mrežama, pokušava da se ispiše iz škole, saznaje se iz više izvora.

Nastavničko veće i disciplinska komisija se mogu sada naći pred velikim izazovom: kako primeniti kaznene mere prema đaku, koji je podneo zahtev da se iz te škole ispiše?

Ovakvim sledom događaja, potencijalno se mogu izbegnuti sankcije. Disciplinski postupak, dodatno se može biti zakomplikovan i podnetim uverenjem o neuračunljivošću koje je, kako je objavljeno, takođe, prema nezvaničnim saznanjima, priloženo školi u okviru disciplinskog postupka.

Kako je objavljeno juče, u sredu se u Tehničkoj školi održava sednica Nastavničkog veća i njoj bi trebalo da prethodi sednica disiciplinske komisije. Na juče održanoj sednici Veća, čula su se i mišljenja nastavnika da treba proveriti izveštaj o zdravstvenom stanju učenika.

Za incident u Tehničkoj školi, javnost je saznala u ponedeljak, kada je objavljeno da su tri učenika trećeg razreda maltretirala profesorku tako što su joj izmakla stolicu, smejala se njenom padu, snimila i delila snimak celog događaja putem mreža. Da su se đaci smejali čuje se i na snimku koji je u medijima objavljen u sredu. 

Republika

Foto: Djordje Ceperkovic Youtube printscreen

Tehnička škola Trstenik

N. Ž. (17) je izmakao stolicu profesorki, koja je potom pala na pod. M. M. (18) i I. K. (17) su događaj snimali mobilnim telefonima, odnosno incident je uživo prenošen na Instagram storiju u jednom, a viber porukama deljen u drugom slučaju. 

Podršku profesorki i Tehničkoj školi u rešavanju problema, da podsetimo, pružili su brojni školski kolektivi, Unija sindikata prosvetnih radnika, Aktiv svih direktora škola u Trsteniku, brojni pojedinci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading