ZVICER SE OPET KRIJE U UKRAJINI: Šokantna tvrdnja Bože Spasića o surovom šefu "kavčana"

Autor:

Hronika

05.12.2022

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pretpostavljam da ga braća Kličko ne drže u Kijevu, već u mestima koja su bliža Poljskoj, kaže bivši obaveštajac.

ZVICER SE OPET KRIJE U UKRAJINI: Šokantna tvrdnja Bože Spasića o surovom šefu "kavčana"

Foto: ST/V. LUKIĆ

Radoje Zvicer, šef "kavačkog klana", sakrio se u Ukrajini. To saznanje podelio je bivši obaveštajac Boža Spasić, koji je za Republiku naveo da je vrlo moguće da je Zvicer iskoristio vezu s braćom Kličko da bi pobegao progoniteljima iz "škaljarskog klana" i Evropolu. Zvicer u toj ratom zahvaćenoj zemlji ima posebnu ulogu.

Prema saznanjima Spasića, Zvicer sada organizuje strane plaćenike u Ukrajini za braću Kličko.

- Jedan brat je gradonačelnik Kijeva, dok je drugi brat šef specijalnog tima Službe bezbednosti u Ukrajini za otkrivanje građana u Kijevu koji ne podržavaju režim i za navodno otkrivanje špijuna. U jednom svom intervjuu se Kličko izleteo i rekao da su veče pre toga likvidirali šest "nelojalnih" građana za koje su smatrali da su na strani Rusije, čime je otkrio da su zapravo oni razbojnička banda koja ubija ljude i da imaju preki sud, odnosno da ne odgovaraju nikome. Pretpostavljam da on ne drži Zvicera u Kijevu, već u mestima koja su bliža Poljskoj i zemljama zapadne Evrope - navodi Spasić.

Nekadašnji svetski prvaci

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Vladimir i Vitalij Kličko

Braća Kličko su nekadašnji svetski prvaci teške kategorije u boksu. Stariji brat Vitalij (50) gradonačelnik je ukrajinske prestonice Kijeva od 2014. i jedna je od vodećih figura ukrajinskog političkog života poslednjih godina.

Vladimir Kličko (45) prijavio se u vojsku ukrajinskih rezervista još u februaru, dok se Ukrajina spremala za napad Rusije.

Bivši obaveštajac podseća da je Zvicer godinama imao firme u toj zemlji.

- Celokupno "legalizovano" poslovanje oni su prebacili u Ukrajinu, gde su imali dve, tri firme vezane navodno za eksport-import, koje su zapravo prikrivale njihove stvarne poslove. Takođe, u Ukrajini im je bila i dobra tranzitna baza s obzirom na to da su bili pod zaštitom braće Kličko, tako da su mogli komotno da izlaze i ulaze. Osim toga, bokser Goran Gogić, koji je nedavno uhapšen u Americi, deset godina je boksovao za braću Kličko, koja su u dva grada čak imala i školu boksa, u kojoj su učili mnoge iz srpskog i jugoslovenskog podzemlja. Gogić, koji je nesumnjivo "kavčanin", glavni je nadzorni radnik za Zvicerov transport kokaina iz Latinske Amerike preko SAD za Roterdam, Amsterdam i Evropu - objašnjava Spasić za Republiku.

Gogić, bivši crnogorski bokser u teškoj kategoriji, optužen je za šverc 22 tone kokaina u vrednosti od milijardu evra iz Sjedinjenih Američkih Država u Evropu. Uhapšen je 30. oktobra u Majamiju pošto je protiv njega podignuta optužnica u Njujorku.

Kako je saopštilo američko ministarstvo, ova zaplena je jedna od najvećih zaplena kokaina u Americi.

Lažno ime za pranje para

Foto: youtube.com/printscreen

Radoje Zvicer

Ukrajinsko tužilaštvo i policija pokrenuli su pre dve godine, posle pokušaja ubistva Radoja Zvicera u Kijevu, finansijsku istragu protiv njega i njegove supruge Tamare zbog sumnje da nelegalno zarađeni novac pokušavaju da ubace u legalne finansijske tokove.

Zviceri su na teritoriji Ukrajine registrovali legalne firme zajedno sa G. Z. i M. Z., među kojima je i kompanija "Interfoodtechnology LLC", registrovana u novembru 2018. u Poltavi, a koja posluje u oblasti ugostiteljstva.

On je ranije predao i zahtev za dobijanje ukrajinskog državljanstva, pri čemu je, navodno, priložio moldavski pasoš.

U Ukrajini je boravio pod imenom Piter Raduj Znice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading