POKUŠAVAJU DA ZATAŠKAJU PLANIRANI ATENTAT NA VUČIĆA! Operacija "Zvicer"! TAJNA SLUŽBA CG NE ŽELI IZRUČENJE ŠEFA "KAVČANA" SRBIJI!

Autor:

Hronika

25.11.2022

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorske vlasti strahuju da bi šef "kavačkog klana" mogao da progovori o njihovoj umešanosti u pokušaj likvidacije srpskog predsednika

POKUŠAVAJU DA ZATAŠKAJU PLANIRANI ATENTAT NA VUČIĆA! Operacija "Zvicer"! TAJNA SLUŽBA CG NE ŽELI IZRUČENJE ŠEFA "KAVČANA" SRBIJI!

Foto: MUP Srbije, /Tanjug/S.AĆIMOVIĆ, Pixabay

Lalić otkrio da je Zvicer dao pare za atentat na Vučić

Crnogorski mediji šire dezinformaciju da Srbija nema pravo da traži izručenje odbeglog vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera iz Kotora kada bude uhapšen jer tamošnje vlasti strahuju da bi tako bila razotkrivena njihova umešanost u atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je Zvicer pripremao.

Belivuk hteo spoj mafije i države


Veljko Belivuk i njegova desna ruka Marko Miljković su u januaru 2021. otišli kod Radoja Zvicera u Kotor na proslavu rođenja deteta, ali su tada, prema svedočenju Srđana Lalića, ujedno kovali i paklene planove.

S oduševljenjem su isticali kako crnogorske službe sarađuju s mafijom i da to treba uspostaviti i u Srbiji.

Međutim, stručnjaci za naš list ističu da Srbija ima puna prava da traži izručenje šefa "kavčana", iako je crnogorski državljanin, jer je na našoj teritoriji počinio brojne zločine.
Crnogorci, kao glavni razlog koji onemogućava naše vlasti da traže Zvicera, navode činjenicu da je on državljanin Crne Gore, a ne Srbije, ali naši izvori bliski slučaju otkrivaju da su to igre manipulacije.

- To je klasična priprema i obmana javnosti da bi svi poverovali u tu neistinu pre nego što on bude uhapšen, ako ga neko ne likvidira pre toga. U glavnom interesu Crne Gore je da svi veliki događaji kakav je i atentat na srpskog predsednika budu pod njihovom kontrolom, odnosno da se izvršioci planirane likvidacije po svaku cenu zadrže na crnogorskoj teritoriji. Dovođenje Radoja Zvicera u Srbiju otkrilo bi direktnu umešanost vladajuće strukture Crne Gore u planiranje ubistva Aleksandra Vučića koja i dalje pod kontrolom drži tajne službe te zemlje - objašnjava naš izvor iz bezbednosnih struktura.

 

Pakleni plan za slabljenje institucija

Zvicerov plan za dovođenje na vlast nekog iz kriminalnog podzemlja Belivuk i Miljković su već izvršavali.

- Sprovođenje je bilo u toku, delovanje putem društvenih mreža. Kao najveću pretnju su videli predsednika posle objave rata mafiji, u kojoj su se prepoznali i tu je bilo pomena i o atentatu kao krajnje rešenje. Bilo je pomena da prvi sledeći protesti budu veliki sukobi u cilju slabljenja institucija i pritiska na strukturu - ispričao je Lalić. On je dodao da je pominjano i postavljanje bombi na javne objekte i površine.

Advokat i doskorašnji savetnik ministra unutrašnjih poslova Svetozar Sveta Vujačić ističe da Srbija zakonski ima pravo da traži izručenje Kotoranina Zvicera.

- Kada bi Zvicer bio uhapšen i kada bi tada njegovo izručenje tražile i Srbija i Crna Gora, prednost bi imala njegova zemlja jer je crnogorski državljanin, bez obzira na to gde je počinio neko delo. Međutim, i mi imamo puno pravo na taj zahtev jer je verovatno najviše zločina izvršio u našoj zemlji, a njegov dolazak ovde bio bi moguć uz njegov zahtev da bude prebačen kod nas u pritvor. Isto tako, za neki Zvicerov zločin koji je, primera radi, počinio u Italiji, mogla bi da mu sudi Crna Gora, ali samo ako Italijani odobre. Takođe, pitanje je i da li će Crna Gora uopšte tražiti da bude izručen njima, a verovatno hoće, samo da ne bi bio izručen Srbiji jer je njihova vlast mafijaška i to im nikako ne bi odgovaralo - tumači Vujačić za Srpski telegraf.

Svedok-okrivljeni Srđan Lalić izjavio je na poslednjem suđenju protiv Veljka Belivuka i članova njegovog beogradskog "kavačkog klana" da je glavni šef "kavčana" Radoje Zvicer obezbedio pet miliona evra za likvidaciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi se na vlast doveo "neko ko bi radio u interesu klana".

Bonus video:


 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Hercegov grad

25.11.2022 20:31

Koliko sam video pokajnika i zasticenih svefoka iz oblasti kriminala koji su pricali ono sto je tuzilac trazio od njih!