Lalić otkrio: ZA ZVICERA SAM SLAO DROGU U PRAG I BEČ - Lažna dokumenta sam platio 10.000 evra, mesečna zarada mi bila do 1.000 evra

Autor:

Hronika

01.12.2022

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću. Svedočenje nastavlja svedok saradnik Srđan Lalić.

Lalić otkrio: ZA ZVICERA SAM SLAO DROGU U PRAG I BEČ - Lažna dokumenta sam platio 10.000 evra, mesečna zarada mi bila do 1.000 evra

Foto: shutterstock

Srđan Lalić na suđenju Belivuku

Posle pauze radi odmora na suđenju klanu Belivuka, sudija odmah reč daje Nikoli Jerković u  advokatu prvooptuženog Veljka Belivuka i brojnih članova klana koji se interesuje kako je Lalić sklopio sporazum o saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal. 

- Na moju inicijativu sam postao svedok- okrivljeni - odgovara Srđan Lalić.

Koji podaci vam se daju kada dobije zadatak za opservaciju lica od 2016.- pita Jerković.

- Najčešće vozilo i gde je parkirano. Uglavnom je Veljko Belivuk bio sa mnom. Nisam se zanimao ko su lica koja pratim. Prvo smo opservaciju radili kod Cvetkove pijace u jednoj od poprečnih ulica i trebalo je da postavimo kameru na banderu. Opservacije su vršene u cilju zaštite Veljkovog života  i ja sam mu se našao kada je ostao bez najbližeg saradnika Aleksandra Stankovića, Saleta Mutavog. Za to nisam dobijao novac - kazao je Lalić. 

Na Jerovićeva pitanja on dalje odgovara o biznisu sa drogom. Tvrdi da je klan Belivuka prebacivao drogu i za druge klanove, a ne samo za kavački klan. 


- Kod Duška sam u Barseloni 2019. bio oko 10 dana zbog transporta narkotika. Oslovljavali smo se imenima sa skripte, kao i sa ostalima. Luka Živanović je vodio posao, prebacivao je drogu za više kriminalnih grupa, od kojih je jedna bila i kavački klan. Veljko i Marko su radili sa Živanovićem. U Barseloni sam video i magacin i robu. U Nemačkoj sam sačekao transport, dva puta gde sam imao zaradu od par hiljada evra za oko 90 kilograma skanka. Naravno oduzimaju se operativni troškovi - navodi Lalić i dodaje:

- Bio sam Marinko Tintor u dokumentima. To su bila originalna dokumenta na drugo ime. Nisam sa njima prelazio granice, nisam pokušao, jednom sam legitimisan u Španiji. Karlos sa skaja mi je pomogao da dođem do dokumenata u Hrvatskoj, platio sam ih 10.000 evra.

Za Zvicera sam slao drogu u Prag i Beč, pošiljke su bile od pet do 15 kilograma.  

- Mesečna zarada mi je bila od 500 do 1000 evra, u tom rasponu - kaže Lalić, a Jerković nastavlja da se interesuje gde je sve radio.

- Zašto je bitno gde sam radio? Možda da vam kažem gde sam išao u vrtić? - buni se Lalić.

Umešala se sudija i odbila pitanje Jerkovića.  

Srđan Lalić se izjašnjava o svojoj imovini. 

- Zajedno smo pravili amfetamin po par kilograma mesečno, i prodavali ga od 200-500 evra. Poslovni prostor na Dedinju sam stekao, radi se o objektu. I stan u Kotoru sam dobio. Nisam ga platio, dobio sam ga kao odštetu za neki propali posao.Ta nekretnina nije uknjižena na mene, ajeste potekla iz kriminalne aktivnosti. Stekao sam stan od 40 kvadrata plaćen 57.000 evra u Beogradu 2020. i on se vodi na mene. Oduzet mi je roleks koji sam dobio na poklon. Nisam vlasnik nijednog vozila, a faktički sam korisnik škode oktavije -  kaže Lalić. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading