BRUTALNO PRETUKAO BIZNISMENA, A SAD ŠETA SLOBODNO! Napadaču maskiranom u đubretara NIJE određen pritvor!

Autor:

Hronika

05.11.2022

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je predlog Prvog osnovnoj javnog tužilaštva da se odredi pritvor Marku M.(27) koji se 21. oktobra maskirao u đubretara i pretukao Slobodana Petrovića, generalnog direktora DPC-a (Digital printing centra).

BRUTALNO PRETUKAO BIZNISMENA, A SAD ŠETA SLOBODNO! Napadaču maskiranom u đubretara NIJE određen pritvor!

Foto: ST/P.Divac

Naime, Prvo osnovno javno tužilaštvo tražilo je da se Marku M. odredi pritvor zbog bojazni da ne utiče na svedoke, odnosno, da mu se odredi pritvor do saslušanja Slobodana Petrovića, čijim iskazom bi trebalo da se utvrde sve okolnosti prebijanja, prenosi Blic.

Prvi osnovni sud je smatrao da time što je nasilnik priznao šta je uradio, ali i zbog toga što nema dosije, te je prijavljen na mestu gde živi, ne postoje okolnosti za određivanje pritvora.

Od ranih jutarnjiih sati ga čekao

Kako je Republika ranije pisala, Marko M. (27) prerušen u đubretara u Ulici Milovana Bojovića, bio je od ranih jutarnjih sati, te je čak i razgovarao sa stanarima te ulice.

On ga je skoro sat i po vremena čekao kod automobila sve vreme praveći se da čisti ulicu metlom. Kako smo ranije pisali, prethodno je zavojima bandažirao šake, a pre napada se i obratio biznismenu.

Smešna odbrana

Marko M. se pred sudom branio da je u pitanju svađa u saobraćaju, iako je očigledno da je napad unapred bio isplaniran.

- Napadač ne poznaje Slobodana, niti Slobodan poznaje njega. U ovom postupku je jako važno saznati ko je naručilac. Sud je napadača pustio na slobodu i time mu omogućio da utiče na svedoke, ali i da bude primer drugima da mogu lako da se izvuku kada nekoga pretuku. Pretpostavljam da se Marko čak i sreo sa ljudima koji su tražili od njega da prebije Slobodana, te su mu dali neki sitni novac uz reči da će za ovo dobiti samo nanogicu. On se sada slobodno kreće gradom, umesto da 30 dana provede u pritvoru - navodi izvor Blica.

Podsetimo, Marko M. je 21. oktobra prerušen u đubretara pretukao Slobodana Petrovića. Brzom akcijom MUP-a, otkriveno je ko je napadač, međutim, Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je predlog Prvog osnovnog javnog tužilaštva da napadaču odredi pritvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading