UHAPŠEN V.D. DIREKTORA JKP "VODOVOD" U ZAJEČARU! Muljao sa prodajom vode i stekao korist od 33 i po miliona!

Autor:

Hronika

18.10.2022

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije pri Višem javnom tužilaštvu u Nišu odredilo je u utorak zadržavanje N. Š. iz Zaječara, zato što je kao v.d. direktora JKP "Vodovod " iz Zaječara, u periodu 2020-2022 godine , pribavio korist preduzeću "Delta Agrar" doo Beograd u iznosu od 33.565.153 dinara.

UHAPŠEN V.D. DIREKTORA JKP "VODOVOD" U ZAJEČARU! Muljao sa prodajom vode i stekao korist od 33 i po miliona!

Foto: Ilustracija: Shutterstock

On se sumnjili da je 2020.god. sa tim preduzećem potpisao sporazum po kome se JKP "Vodovod "obavezalo da će preduzeću "Delta agrar "isporučivati tehničku vodu po ceni ne većoj od 0,32 eura po m3 iako to preduzeće nije imalo tehničku, već samo pijaću, te potom izradio i fiktivni Elaborat u kome je prikazao da cena tehničke vode iznosi 38 din po m3,te po toj ceni preduzeću "Delta agrar " isporučivao pijaću vodu, čija je cena za privredu iznosila 141,50 din. po m3,te na ime takve razlike preduzeću, "Delta agrar " pribavio korist u napred navedenom iznosu.

U istom svojstvu 2019.godine, bez odobrenja nadzornog odbora preduzeća i bez  sprovođenja postupka javne nabavke sa preduzećem "Delta agrar "ugovorio izgradnju pumpne stanice na parceli 2239 KO Halovo, iako za tim nije postojala poteba s obzirom da je na toj parceli već postojala jedna takva stanica koja je bila dovoljna za vodosnabdevanje, a potom, po izgradnji te stanice, radove u ukupnom iznosu od 19.042.671 dinar platio preduzeću "Delta agrar " kompenzacijom za isporučenu "tehničku vodu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading