ČUME "ZAPALIO" U LIBIJU, zbog njega odloženo suđenje: Trebalo da svedoči zbog PRVE OTMICE ZEMUNSKOG KLANA

Autor:

Hronika

10.10.2022

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred višim sudom u Beogradu danas je za 6. decembar odloženo suđenje četvorici optuženih za razbojništvo, kako se tvrdi počinjeno avgusta 1997. godine, zbog nedolaska svedoka Ljubiše Buhe Čumeta.

ČUME "ZAPALIO" U LIBIJU, zbog njega odloženo suđenje: Trebalo da svedoči zbog PRVE OTMICE ZEMUNSKOG KLANA

Foto: ST/V. LUKIĆ

Na optuženičkoj klupi za ovaj zločin, našli su se policajac u penziji Milan Radukić, Nikola Bajić, Goran Ristić (dva pripadnika Zemunskog klana) i Saša Đajić pripadnik Žandarmerije, ali glavni svedok u slučaju koji je u javnosti poznat kao prva otmica Zemunskog klana, Ljubiša Buha Čume nije se pojavio.

Sudija je danas saopštila da su dobili obaveštenje da je Buha u Libiji, zbog čega je od pogranične policije zatraženo da se utvrdi da li je svedok zaista napustio zemlju i ako jeste kada.

Za naredni glavni pretres planirano je i saslušanje Dejana Milenkovića Bagzija, svedoka saradnika u postupcima koji su se vodili protiv pripadnika "zemunskog klana".

Tužilaštvo tvrdi da su optuženi sa Dušanom Spasojevićem, Miletom Lukovićem i još nekoliko osoba oteli Novaka Stevanića (20) i zatim ga naterali da im otkrije gde njegov otac drži novac, da bi zatim izvršili pljačku.

Nedugo zatim ovaj mladić je izvršio samoubistvo.

Suđenje dvojici policajaca i dvojici pripadnika „zemunskog klana” okrivljenih da su 1997. godine počinili razbojništvo, tokom kojeg je bio kidnapovan student Novak Stevanić (22), koji se nakon toga ubio, prošlog puta je odloženo zbog bolesti sudije.

Ni tada se Ljubiša Buha Čume nije odazvao pozivu suda.

Podsećanja radi, Ljubiša Buha je ranije pred sudom u ovom slučaju tražio isključenje javnosti u toku njegovog svedočenja navodeći da je zabrinut za bezbednost. 

Za slučaj poznat kao prva otmica „zemunskog klana” u kojoj je učestvovao i sada pokojni vođa te grupe Dušan Spasojević, glavni pretres traje u nedogled.

Revoltiran što krivci i dalje nisu dobili kazne, Zoran Stevanić Novakov otac je na prošlom suđenju rekao:

- Ovo je velika sramota za pravosudje, da ni posle 25 godina nije doneta pravosnazna presuda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading