ZORAN NEĆE MOĆI DA SE VADI NA LUDILO: Ovo su rezultati psihijatrijskog veštačenja Marjanovića

Autor: Republika

Hronika

19.01.2018

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veštak je utvrdio da Zoran Marjanović ne pati ni od kakve duševne bolesti, da je reč o osobi izražene inteligencije, koja je svesna svojih postupaka. Ako bude osuđen za Jelenino ubistvo, Zoran neće moći da se "vadi" na ludilo.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/youtube.com/Kuća Cveća
Zoran i Jelena Marjanović

Zoran Marjanović (39), osumnjičen da je ubio suprugu Jelenu (33) 2. aprila na nasipu u Borči, potpuno je psihički zdrav i uračunljiv! To su konačni rezultati neuropsihijatrijskog veštačenja, koje je uradio doktor Branko Mandić iz bolnice Okružnog zatvora u Beogradu.

To znači i da Zoran neće moći da se "vadi" na neko ludilo ukoliko bude osuđen za ubistvo supruge, pa mu preti čak 40 godina robije!

Miran i staložen

Kako nezvanično saznajemo, doktor Mandić je posle višečasovnih razgovora sa Marjanovićem došao do zaključka da se radi o osobi koja ne pati ni od kakvih psihičkih problema ili duševne bolesti, koja je u potpunosti svesna svega što se desilo. Procenio je, takođe, i da je Zoran inteligentan i uračunljiv, sposoban za eventualno suđenje.

- Veštak je detaljno razgovarao sa osumnjičenim o njegovom detinjstvu, odnosima u porodici i posebno o odnosu sa pokojnom suprugom. Marjanović je, po ko zna koji put, govorio da je sa Jelenom bio veoma blizak i da ju je mnogo voleo. Da su se, kao i svi parovi, s vremena na vreme svađali, ali da nikada nije pomislio da je ubije - otkriva sagovornik Informera upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, veštak je svoje mišljenje izneo na osnovu Marjanovićevih reakcija, pokreta i mimike dok je odgovarao na postavljena pitanja, naročito ona koja se odnose na sam zločin i njegova saznanja o tome:

- S obzirom na njegov staložen ton i način na koji je pričao, nesumnjivo je da se radi o čoveku izražene inteligencije kod koga nije konstatovana nikakva duševna bolest, poremećenost ili zaostali razvoj. Sasvim je sposoban da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima.

Nije dokaz

Neuropsihijatrijski nalaz nije dokaz da li je kriv ili ne, već samo da li je Marjanović svestan realnosti.

Ovo veštačenje je već dostavljeno Višem tužilaštvu u Beogradu, koje je od 15. septembra prošle godine pokrenulo istragu protiv Marjanovića.

Tužilaštvo se nije oglasilo o tome da li će prihvatiti do sada jedini predlog odbrane da se kao svedok sasluša Milica Marjanović, supruga Zoranovog brata Miloša. Svi svedoci tužilaštva su saslušani još u oktobru i novembru, pa je očekivano da se uskoro donese odluka o eventualnom podizanju optužnice. Krajnji rok za to ističe 15. marta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading