Tužilaštvo će se žaliti na presudu Goranu Papiću: Nezadovoljni visinom kazne za bivšeg zamenika načelnika SBPOK!

Autor:

Hronika

23.08.2022

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uložiće žalbu na presudu kojom je danas beogradski Viši sud, na godinu i četiri meseca zatvora, osudio bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Gorana Papića.

Tužilaštvo će se žaliti na presudu Goranu Papiću: Nezadovoljni visinom kazne za bivšeg zamenika načelnika SBPOK!

Foto: TANJUG/J. Ilić

- Tužilaštvo će se žaliti na visinu izrečene kazne, imajući u vidu društvenu opasnost krivičnog dela i službenu poziciju okrivljenog u SBPOK-u, koja treba da bude najeminentnija služba MUP-a za borbu protiv svih oblika organizovanog kriminala - izjavio je Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović.

Što se tiče izrečene mere bezbednosti zabrane vršenja poziva policijskog službenika od 10 godina, tužilaštvo je zadovoljno, jer je mera izrečena u maksimalnom trajanju, koliko je tužilaštvo i predložilo, dodao je Stefanović.

Foto: Tanjug

 

Tužilaštvo u saopštenju podseća da je tražilo od suda da Papiću izrekne kaznu od četiri godine zatvora za krivično delo Trgovina uticajem, jer je koristeći svoj službeni položaj i pretpostavljeni uticaj, protivzakonito posredovao preko tadašnjeg načelnika Uprave kriminalističke policije u sastavu PU za Grad Beograd, da se izvrši službena radnja koja se ne bi smela izvršiti.


On je izdao usmeni nalog da se blindirano vozilo marke BMW model 760 LI vrati Marku Miljkoviću bez daljih neophodnih provera, a koje mu je prethodno privremeno oduzeto od strane Drugog odeljenja UKP Beograd.

Komentari (0)

Loading