AKCIJA PRIPREMANA DANIMA, "PRLJAVI" INSPEKTORI POKRIVALI DILERE: Detalji hapšenja u SBPOK!

Autor:

Hronika

18.08.2022

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Srpska policija pažlivo je pripremala akciju u kojoj su uhapšeni inspektori SBPOK Zvonko Đ, i Negoslav U, otkriva Republika.

AKCIJA PRIPREMANA DANIMA, "PRLJAVI" INSPEKTORI POKRIVALI DILERE: Detalji hapšenja u SBPOK!

Foto: ST/V. LUKIĆ, Shutterstock

Vest da su pripadnici Unutrašnje kontrole MUP Srbije upale u prostorije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) daleko je odjeknula u javnosti, a portal Republika došao je do najnovijih saznanja u vezi sa ovom akcijom u okviru koje su se iza rešetaka našli inspektori Zvonko Đ, i Negoslav U.

Prema našim informacijama, oba uhapšena inspektora radili su na odeljenju za droge, a sumnja se da su bili logistička podrška u državnim strukturama jednom od okorelih beogradskih narko-dilera.

- Ključni čovek je Zvonko Đ. On je pokrivao narko-dilera koji je već dugo predmet operativne obrade MUP. Negoslav U. mu je bio pomagač - kaže izvor Republike upoznat sa detaljima iz istrage.

Podsetimo, kao što je Republika već pisala, u velikoj akciji učestvovalo je oko 20 operativaca MUP.

Oni su upali u prostorije SBPOK na Makišu i uhapsili "prljave" inspektore pod optužbom da su zloupotrebili službeni položaj. 

MUP potvrdio saznanja Republike

Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se ovim povodom i zvaničnim saopštenjem i potvrdilo saznanja do kojih je došla Repblika.

- Uhapšeni se terete da su, 16. decembra 2021. godine, nakon pretresa jednog muškarca i prostorija koje on koristi, pronašli oko pola kilograma marihuane, koju su, bez sačinjavanja službenih akata i obaveštavanja nadležnog tužioca, vratili tom muškarcu i time mu omogućili da izbegne krivičnu odgovornost - navodi se u saopštenju policije.

Kako se dodaje, sumnja se da je Negoslav od 23. februara do 25. marta ove godine, uticao na druge policijske službenike da ne preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti prema još jednom muškarcu, iako je znao da se on bavi prodajom narkotika, kako bi izbegao krivičnu odgovornost.
 
- Osumnjičenima N. U. i Z. Đ. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu - ističe se u saopštenju.

Komentari (0)

Loading