PRESUĐENO GORANU PAPIĆU: Zatvorska kazna bivšem zameniku načelnika SBPOK! (VIDEO)

Autor:

Hronika

23.08.2022

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši zamenik načelnika SBPOK Goran Papić osuđen je na godinu i četiri meseca zatvora zbog trgovine uticajem, saznaje Republika.

Kako proizilazi iz presude, sud nije utvrdio da je Papić zloupotrebio službeni položaj.

Papiću je osim kazne zatvora u koju se uračunava vreme koje je proveo u pritvoru (oko šest meseci), izrečena i mera zabrane obavljanja posla u policiji u trajanju od 10 godina.

- To je najveća kazna u ovom segmentu, ali ja smatram da vi i bilo ko ko je radeći u instituciji za borbu protiv kriminala pogodovao kriminalcima nikada više ne ni smeli da radite kao policijski sluzbenik - poručio je sudija Milan Grkinić.

Kako javlja reporterka Republike koja prati izricanje presude, on je takođe naveo i da tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović u celom slučaju nije "u potpunosti govorio istinu".

Papić je, inače, optužen da je mimo procedure vratio blindirani BMW Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka.

Na početku suđenja, Papić je negirao krivicu, tvrdeći da mu je tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović tražio da razgovor u SBPOK-u sa Miljkovićem bude kratak i da ga bespotrebno dugo ne zadržavaju.

Stefanović, koji je saslušan kao svedok u postupku, odbacio je ove navode, tvrdeći da Papića nije zvao sa ovakvim zahtevom vezano za Miljkovića.

Papić je uhapšen 9. marta 2021. godine a iz pritvora je pušten 29. aprila iste godine.

Tapušković: Presuda će pasti!

Branislav Tapušković, Papićev branilac tvrdi da će presuda pasti jer sudija neće u pisanoj presudi smeti da napiše ono što je rekao u usmenoj presudi - da ministar "nije u potpunosti govorio istinu" .

On je najavio da će se žaliti na presudu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading