VELJIN KOLJAČ OTKRIO NOVE ZLOČINE KLANA: Lalić propevao o ubistvu vlasnika "Pink taksija"

Autor:

Hronika

11.08.2022

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Inspektori istražuju ubistvo Teodora Gaćeše i nestanak Miroslava Rankovića čiju prevozničku firmu su hteli da preotmu Veljko Belivuk i Marko Miljković.

VELJIN KOLJAČ OTKRIO NOVE ZLOČINE KLANA: Lalić propevao o ubistvu vlasnika "Pink taksija"

Foto: Printscreen

Srđan Lalić, zvani Nasmejani koljač, pored brojnih dokaza o zločinima klana Veljka Belivuka, istražnim organima je dao podatke i o ubistvu suvlasnika "Pink taksija" Teodora Gaćeše i nestanku drugog suvlasnika Miroslava Rankovića da bi se spasao doživotne robije i što više smanjio zatvorsku kaznu, nezvanično saznajemo. Lalić je s Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopio sporazum po kojem je dužan da ispriča sve što zna o delovanju Veljine kriminalne grupe, čiji je i sam član, u zamenu za zatvorsku kaznu od 18 godina.

Ovaj IT stručnjak je treći svedok-okrivljeni u slučaju protiv Veljka Belivuka i njegove desne ruke Marka Miljkovića, koji se sa saučesnicima sumnjiče za najmanje sedam zverskih ubistava u sklopu "kavačkog klana". Prvi svedoci, koji su ujedno i učestvovali zločinima, kao i Lalić, jesu Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

Foto: youtube.com/Željko Pantić

Teodor Gaćeša

Prema našim nezvaničnim saznanjima, Lalić će tužilaštvu otkriti sve o likvidacijama, o kojima su već svedočili Hrvatin i Spasojević, ali i o drugim slučajevima koji su godinama pod velom misterije. Među njima su i nerazrešeno ubistvo suvlasnika "Pink taksija" Teodora Gaćeše i nestanak njegovog partnera Miroslava Rankovića, za koja se sumnjiče Veljini ljudi jer je on s Miljkovićem hteo da preotme "Pink taksi".

- Na osnovu novih podataka o slučaju Gaćeše i Rankovića, koje je odao Lalić, tužilaštvo za organizovani kriminal će sada s kriminalističkim inspektorima oživeti tu istragu da bi se konačno dokazale pređašnje sumnje iz 2015. i 2016, kada je Gaćeša ubijen, a Ranković nestao 11 meseci kasnije, da iza toga stoji Veljko Belivuk, koji je naredio te likvidacije jer oni nisu hteli da mu prepuste firmu - priča naš izvor blizak istrazi.

Foto: e stock

Marko Miljković

U slučaju o dvojici vlasnika "Pink taksija" ranije se u emisiji Insajder TV pominjao i bivši policajac Mirko Kojić Koja, nestali kum Marka Miljkovića, kao glavni osumnjičeni za sudbine ovih partnera. I on se vodi kao "nestao" od 2020.

- Nekoliko meseci od ubistva Gaćeše drugi suvlasnik "Pink taksija" Miroslav Ranković je prijavio da su mu Kojić i Miljković upali u firmu i tražili da im prepiše svoj deo u "Pink taksiju". Posle nekoliko meseci na njegovom automobilu ispisana je poruka "red", a policija je o tome obaveštena tek nakon nestanka. Spekulisalo se da je to bila poruka da je on sledeći na spisku za likvidacije - rečeno je u emisiji "Slučaj".

Prema nezvaničnim saznanjima, Lalić, koji je okrivljen za učestvovanje u svih sedam ubistava klana iz optužnice, mogao bi da oda podatke o višemilionskom novcu grupe u bitkoinima, o nestanku Kojića i skrivanju odbeglog vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Vujačić: Mora da robija bar 30 godina

Foto: ST/V. LUKIĆ

Svetozar Vujačić

Advokat i savetnik ministra unutrašnjih poslova Svetozar Sveta Vujačić kaže za naš portal da ne veruje da će Tužilaštvo za organizovani kriminal ubediti Specijalni sud da Srđana Lalića osudi na ugovorenu kaznu od 18 godina.

- Lalić se ovom nagodbom svakako spasao doživotne robije, ali verujem da ta kazna od 18 godina neće biti tako mala, kao što tužilac predviđa. Ona mora biti veća za tako preteške i najmonstruoznije zločine. U rasponu od 30 do 40 godina. Ta od 18 godina bi za njega bila nagrada. Lalić se možda za nju dogovorio s tužilaštvom, ali tužilac ne određuje kaznu na kraju, već sud. Taj predlog o sporazumu se daje sudu, koji donosi konačnu odluku. Ja sam u svojoj advokatskoj praksi imao slučajeve kada je sud izrekao i manje i veće kazne od onih za koje sam se ja ugovorio s tužiocem - ističe Vujačić za Republiku.

Odaje i plan za atentat na Vučića

Foto: printscreen/Kurir TV

Gordana Mišev

Ekspert za bezbednost Gordana Mišev rekla je juče u jednoj emisiji da Lalić, svedok-okrivljeni, tužilaštvu može da ispriča i sve o planu "kavačkog klana" za atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Prilikom zaplene dokaza pronađena je i ogromna količina oružja, među kojima su i zolja, snajper i sve ono što je potrebno za atentat. Čak je i Interpol potvrdio sumnje policije da su postojale indicije da "kavački klan" planira atentat na predsednika države - navela je Mišev.

MILJKOVIĆ: UBIO SAM DVA KUMA

Marko Miljković je u jednoj prepisci putem kriptovane Skaj aplikacije rekao: "Kakav sam ja kralj, ubio sam dva kuma", a sumnja se da su to Vlastimir Milošević, koji je likvidiran u martu 2017. na tramvajskim šinama u Beogradu, i bivši policajac Mirko Kojić Koja sa Zvezdare, koji se od 2020. vodi kao nestao. Na dan nestanka izašao je iz kuće noseći telefon sa Skaj aplikacijom. Sumnja se da su ga članovi Veljine grupe tada oteli, otrovali i samleli u mašini za mlevenje mesa, kao i mnoge žrtve.

Kojić je iz policije otišao 2000. zbog privatnog biznisa. Imao je detektivsku agenciju, između ostalog, radio i kao telohranitelj. Osim povezanosti s nestankom Rankovića, sudilo mu se i za ubistvo Vlastimira Miloševića, odnosno da je vozio likvidatora, ali je oslobođen optužbi.

Komentari (0)

Loading