IVAN UBIJEN, PA ZABETONIRAN: Epilog istrage o jezivom zločinu kod Leskovca!

Autor:

Hronika

10.08.2022

00:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Za monstruozo ubistvo Ivana Stojanovića (40) iz Velikog Trnjana kod Leskovca, čije je telo pronađeno u zabetoniranom buretu u štali na porodičnom imanju, niko neće odgovarati jer je njegova supruga Biljana Stojanović (38), koja se sumnjiči za zločin, počinila samoubistvo, a istraga je pokazala da joj niko drugi nije pomagao u izvršenju krivičnog dela niti je za njega znao.

IVAN UBIJEN, PA ZABETONIRAN: Epilog istrage o jezivom zločinu kod Leskovca!

Foto: Facebook

U Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu potvrđuju da je Biljana bila jedina osumnjičena za zločin.

Detaljno obrazloženje Tužilaštva u Nišu

- Policijska uprava u Leskovcu, Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu, podnela krivičnu prijavu protiv Stojanović Biljane, iz Velikog Trnjana, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo teško ubistvo na štetu pokojnog Stojanović Ivana, iz Velikog Trnjana, koja će zbog činjenice da postoje okolnosti koje trajno isključuju gonjenje - smrt Stojanović Biljane, biti odbačena.

Na osnovu prikupljenih obaveštenja i preduzetih radnji u predistražnom postupku nisu utvrđene činjenice koje ukazuju na postojanje osnova sumnje da je neko lice zajedno sa Biljanom učestvovalo u radnji izvršenja krivičnog dela, kao ni činjenice da je nekome bilo poznato da je delo izvršeno - navela je vršilac funkcije višeg javnog tužioca u Leskovcu Ljiljana Zlatanović – Janković.

Nenad Stojanović, rođeni brat Brat ubijenog Ivana, kaže da nije dobio nikakvo zvanično obaveštenje o rezultatima predistražnog postupka.

Foto: Facebook

Biljana Stojanović

- Ništa još iz tužilaštva nisam dobio niti znam detalje. Kako utvrde državni organi tako je - kaže Nenad.

Telo Ivana Stojanovića pronađeno je 28.juna u buretu koje je bilo zabetonirano u zidu štale na porodičnom imanju u selu Veliko Trnjane, odmah nakon sahrane supruge Biljane koja je počinila samoubitvo pet dana ranije popivši otrov. Sumnja se da je Biljana ubila muža Ivana sekirom još 2019. godine, telo stavila u bure a potom deci, rodbini i prijateljima pričala kako je morao hitno da se vrati u Rusiju. Maćehu Stojanku (77) koja joj je pomogla da meša malter za ozidavanje bureta, slagala je da sakriva zlato koje je pronašla u okolini sela i zaklela je da nikome ne kaže.

Meštani sumnjaju: Da li je Biljana mogla da izvede zločin sama?

Tri godine Biljana obmanjivala sve oko sebe da je Ivan živ i da će uskoro doći, a kada bi neko pokušao da ga čuje, izmišljala je svakojake izgovore. Ivan i Biljana imaju troje dece a nakon njene sahrane najstarija ćerka je u kući pronašla očev pasoš o čemu je odmah obavestila strica Nenada koji je po zanimanju policajac.

U pasošu je stajalo da je Ivan poslednji put ušao u Srbiju u junu 2019.godine i da nakon toga više nije prelazio državnu granicu. Nakon što je čuo da je u zidu štale zazidavano navodno neko zlato, Nenad je polomio cigle i video bure u kojem je bio leš njegovog brata. DNK analiza potvrdila je da je u buretu bilo telo Ivana a forenzičari su otkrili da je ubijen u jednoj od soba u kući, koja je potom prekrečena.

No, iako je Više javno tužilaštvo u Leksovcu ovakvim nalazom praktično stavilo tačku na slučaj jezivog zločina kakav po brutalnosti nije dugo viđen na jugu Srbije, meštani Velikog Trnjana gde su supružnici živeli, i susednog Vučja, gde živi rodbina ubijenog čoveka, i dalje ne mogu da poveruju da je jedna mršava i krhka žena, kakva je bila Biljana, mogla da sama u potpunosti sprovede u delo ovakav monstruozni plan.

Po pričama meštana neverovatno je da je Biljana mogla sama da ubije Ivana koji je bio krupniji od nje i da čuva zločin u tajnosti pune tri godine a da o tome niko ne zna. Sumnjalo se da je njen ljubavnik iz sudenog sela nešto znao o tome, ali je poligrafsko ispitivanje pokazalo da govori istinu i da nije znao za tragičnu sudbinu Biljaninog muža. Takođe, poligrafskim testiranjem je potvrđeno i da je maćeha, koja je pomagala u zazidavanju bureta, govorila istinu, prenosi Kurir.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading