DEVET GODINA PODIZAO PENZIJU MRTVE MAJKE? Pokrenuta istraga protiv hrvatskog državljanina

Autor:

Svet

05.08.2022

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opštinsko državno tužilaštvo u Čakovcu je donelo rešenje o sprovođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (59) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo prevare.

DEVET GODINA PODIZAO PENZIJU MRTVE MAJKE? Pokrenuta istraga protiv hrvatskog državljanina

Foto: pixabay.com

Ilustracija

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 59-godišnjak od juna 2012. do februara 2021. godine u Berlinu (Nemačka) prećutao i nije prijavio nadležnom telu Međimurske županije da je u junu 2012. godine preminula njegova majka koja je primala porodičnu invalidnu, pa je i nakon smrti nastavljena isplata porodične invalidnine na njen račun.

Okrivljeni se tereti da je neovlašćeno podizao novac s računa i zadržavao ga za sebe iako pravo na porodičnu invalidninu prestaje smrću korisnika, pa je sebi na opisani način pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od 275.000 kuna (oko 36.500 evra) - objavilo je Državno tužilaštvo Republike Hrvatske, prenosi Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Penzioner

05.08.2022 07:44

10000din mesečno.Socijala.