ŽRTVA KLANJA U ZALAZJU: SLOBODANA ILIĆA ubio je lično NASER ORIĆ, koji do danas nije odgovarao za stravičan zločin!

Autor:

Hronika

14.07.2022

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oriće je predvodio napad u kome je ubijeno 69 Srba, 22 ranjeno, a deset nestalo.

ŽRTVA KLANJA U ZALAZJU: SLOBODANA ILIĆA ubio je lično NASER ORIĆ, koji do danas nije odgovarao za stravičan zločin!

Foto: Profimedia

Naser Orić

Sudija Slobodan Ilić, koga je prema svedočenju muslimanskih svedoka, ubio lično Naser Orić, nije zaboravljen u srpskom narodu, sudeći prema izjavi predsednika Aleksandra Vučića, koji je gostujući na TV Pnik podsetio na stravičan zločin učinjen nad njim.

Sudija Ilić nastradao je u napadu na Zalazje, koje je bilo deo lokacija na koje su upadale muslimanske snage iz Srebrenice 12. jula 1992. godine, predvođene krvnikom Naserom Orićem. U napadu na ovo selo, sudija Slobodan Ilić je mučen, pa i okrutno ubijen. 

Tom prilikom, ubijeno je 69 Srba, a zarobljeno njih 22, od kojih 10 nije pronađeno.

Osim Zalazja, u kojem je ubijen sudija Ilić, muslimanske snage iz Srebrenice su napadale i pustošile i sela Sase i Kunjerac, i to tokom proslave pravoslavne hrišćanske slave Petrovdan, u ranim jutarnjim satima.

Orić koji je predvodio ovaj masakr, optužen je za ubistvo sudije Ilića u Zalazju, ali on za to nikad nije odgovarao.

Republika

Foto: Printskrin/RTV PINK

lider Srbije, Aleksandar Vučić gostovanje na Pink TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, još 2015. godine je pročitao svedočenja u kojem se navodi kako je Naser naložio svojim jurišnicima da ne ostave ni kokošku, a da sa zarobljenicima rade šta hoće, pročitao je Vučić, piše Informer.

Vučić je pročitao i izjavu jednog od svedoka zločina u kojem je grupa predvođena Naserom Orićem nožem ubila više zarobljenih srpskih civila i u kojem se opisuje da je Orić svojim nožem izvadio oči i zaklao sudiju u Srebrenici Slobodana Ilića.

Takođe, jedan od svedoka Tužilaštva BiH, ratni predsednik Izvršnog odbora SO Srebrenica, Ibran Mustafić, u svojoj knjizi Planirani haos detaljno je opisao razgovor koji je imao s Orićem nedugo nakon ubistva sudije Ilića u Zalazju 12. jula 1992.

- Kada smo onu ekipu zarobljenih Srba iz zatvora ponovo poveli prema Zalazju i kada je počelo klanje, meni je dopao Slobodan Ilić. Popeo sam mu se na prsa. Bio je bradat i čupav kao životinja. Gledao je u mene i nije progovorio ni reči. Izvadio sam bajonet i direktno ga udario u jedno oko, a zatim provrtio nožem. Nije ni zapomagao. Zatim sam ga nožem udario u drugo oko. Nisam mogao da verujem da ne reaguje. Iskreno rečeno, tada sam se prvi put uplašio tako da sam ga odmah posle preklao - naveo je Mustafić u svojoj knjizi Orićevo priznanje tog strašnog zločina, prenosi Informer.

 

https://www.facebook.com/pravdazasrbesrebrenice/photos/basw.Abr8jkAKWmtdi5Gh0gbA9qN_EeCHGHZnkLMkG-jSEIl1sWu7mKI4HG48uDjj6dv5WC4qbf0e7h-JpzDF6su-4ScqBYPSZTB0iGJPjqEGeLqdMpXi-2EVqpSJsKRSGAa10yRRvsxPENeRfXSwtnxC_rIgpXfSStEe7smqKDi6CgYnTetkEbY6QhvpJJVr0aznl4vHeaywK15xLE5Dn2N2WTSD/493743384327347/?opaqueCursor=AbqtjpwMHqOAXNFyqbCaYoxdBZ65K0V2KTZqxCxQ_btVzBqOBDOYUsPpgn_oJX0PmOiMuGn1-LhNR9-Wei4qeewWb4iLCswqhL5N-Q44C-yPdgzD3jJ80PjRgR6rNPBzoLyZa8gGTU_qEZV2_llePZBFLI3LLRScuEqamnm-zTSCG45TU-Fl12A6IJJOJ9HYbHiUu9gFG_CwiAjo5p9dG-U9WbcZB_jrFhdCzIR-NrfoOtl2kSxV6nAIs5zLPswyf3YoGKpdYylnvcfkK3iZp78bmAAjSuCUBQqUs2yG1s9e-Gi4VYCAJoqHA1yt9742sIAR1pZQHU2_WqDSwHMw-7eb1lXjtX_hKPyWCOff1z1Ze0Aduw_Llw3f8eRv0niaqXsQSn_kJZtpQ4B6v_0l9BBe7RUR_kMCgpy94Nhh7wKm6nFSbS3_IMLNBQ_8Uesddg9HKVv7uECbygzAxyPqnD75SpvN11eHKFwleBHMvTmJuFty4j2-O7QlH_dL0oxgeOmB0x8-oAZ2KHYuzAbx2cppgDA6hnTLcG0trDTF7bu80X2odDOc-lR72ckRFFRe81tsFzIGBNuQseXcW4v3hPib7bcaSh9y8G9yQ6pVt8mwpEPG-hLZY6IBW8DS3FoaKmx_kDeylva-O2A2zwG-vbwqBmylVQwJZxi3THU6tWKlrexBZOIdsaWt9rIUPVxpp6AOcp2ybUdT_hpRYoKIEd7fzwar-8zxBnlz9bHb0jJE1NRF1Be4-j2Sn022hlSkPElz1oiC80tnt4k0Z4L8cI9wkTKQXHXxtnor11GLEwWe4WLhSeZxCS9HzS1rImhurSU

 

Međutim, kada je Mustafić kao svedok tužilaštva u Sudu BiH pokušao da prepriča navedeni razgovor s Orićem, odbrana optuženog nametnula je tezu da je Mustafić mentalno oboleo te da zbog toga, navodno, njegovo svedočenje nije relevantno.

U procesu protiv Orića Tužilaštvo BiH, između ostalog, koristilo je i iskaze svedoka Vidoja Ilića, Milana Jeremića i Milomira Lazarevića, retkih preživelih napada Orićevih snaga na srpsko selo Zalazje na Petrovdan 1992. godine. Sva trojica su potvrdili da su čuli bošnjačke vojnike da Oriću govore da je zarobljen sudija Slobodan Ilić, kome će "sada oni suditi".

Foto: Privatna arhiva

Naserovi vojnici

Sud BiH doneo je odluku o oslobađanju Orića od bilo kakve odgovornosti za zločine počinjene nad Srbima u Podrinju iako su o njegovom učešću u svirepim ubistvima srpskih zarobljenika svedočili brojni Bošnjaci.

Prilikom gostovanja na TV Pink, Vučić se zapitao zbog čega srpske žrtve nemaju isti tretman kao "tuđe":

- Zašto oči Slobodana Ilića nisu nikome važne, oči srpskog sudije izvađene nožem, dokazano svedočanstvima, a za šta ne postoji presuda. Te oči Slobodana Ilića nikoga ne progone, nikoga ne obavezuju. Srpske žrtve i suze nemaju roditelja, a tuđe imaju. Moramo da se naviknemo na to. Za deo toga smo delimično i mi krivi.

Sin ubijenog sudije: Za mog oca nikog nije briga...

Vlada Ilić, sin brutalno ubijenog sudije Slobodana, rekao je za Novosti 2017. godine nakon oslobađajuće presude Orića da su se nadali pravdi, ali da su sada sasvim obeshrabreni.

- Ništa ne vredi da vam bilo šta sada kažem. Uveren sam da moje reči ništa neće promeniti. Svih ovih godina, nadali smo se pravdi. Sada smo sasvim obeshrabreni. Imam utisak da nikog nije briga šta se stvarno dogodilo sa mojim ocem - kazao tada Vlada Ilić.

ZAŠTIĆENI SVEDOK OPISAO MUČENJE SUDIJE

Zaštićeni svedok O1, inače saborac Nasera Orića i njegovog vojnika Sabahudina Muhića, bio je očevidac likvidacija srpskih zarobljenika - sudije Slobodana Ilića, predratnog komandira policije u Srebrenici, Milutina Miloševića i fotografa Mitra Savića, prenosi Informer.

Svedok koji se putem video linka uključio iz Beograda ispričao je veću Apelacionog suda BiH kako je teklo iživljavanje nad sudijom. 

- Tada je sišao Orić i počeo ispitivati sudiju kojem su ruke bile vezane na leđa. Ovaj nije ništa odgovarao i Naser ga je udario bokserom. Ponovo ga je nešto pitao, a ne znam šta mu je ovaj odgovorio. Naser ga je opet udario, vidno iznerviran ga tresao, galamio na njega. Imao je nož u ruci i ubo ga ispod vrata i u prsa. Čuo sam kada je sudija jauknuo i pao na kolena. Orić ga je ponovo udario, prevrnuo na zemlji i nekoliko puta udario nogama - rekao je svedok i dodao:

- Iz oka mu je curila krv, jer ga je Orić opet ispitivao. Bio je iznerviran, uzeo je automatsku pušku "srpkinju" i u njega ispucao rafal od sedam-osam metaka. 

Sve to, ovaj svedok je gledao sa udaljenosti od pet metara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading