ONI SU OKRENULI LEĐA BELIVUKU! Članovi klana koji su rešili da iznesu sve detalje o ubistvima!

Autor:

Hronika

07.07.2022

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veljko Belivuk i Marko Miljković juče su se izjasnili o optužnici i negirali sve što im se stavlja na teret

ONI SU OKRENULI LEĐA BELIVUKU! Članovi klana koji su rešili da iznesu sve detalje o ubistvima!

Foto: eStock/M. RAFAILOVIĆ/ Tanjug/S: PRELIĆ

Nakon što je okončano pripremno ročište, biće glavni pretres koji sud treba da zakaže, a on će biti javan i na njemu će optuženi do detalja moći da izlože svoje odbrane.

Optuženi članovi klana Veljka BelivukaNikola Spasojević, Bojan Hrvatin, Željko Kodžić i Srđan Lalić okrenuli su leđa šefu i rešili da pred sudom iznesu sve detalje o ubistvima u kojima su učestvovali. Oni su dobili status okrivljenog svedoka, ali će tek na kraju suđenja grupi biti poznato da li će dobiti kazne zatvora na koje su se dogovorili sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Veljko Belivuk i Marko Miljković juče su se izjasnili o optužnici i negirali sve što im se stavlja na teret. Nakon okončanja pripremnog ročišta, sud će zakazati glavni pretres koji će biti javan, a optuženi će moći detaljno da izlože svoje odbrane.

Najveće iznenađenje tokom jučerašnjeg ročišta bilo je obraćanje sudu optuženog Srđana Lalića koji je pristao da bude svedok protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Srđan Lalić

Srđan Lalić je već pokušao da dobije povlašćeni status i spase se najstrože kazne. On na optužnici, koja broji tridesetak imena, zauzima visoko peto mesto.

Foto: printscreen/RTVPink

Lalić i Belivuk sa žrtvom

Navodi se da je završio IT fakultet, a tokom ispitivanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal, kao i u MUP Srbije, naveo je da je nezaposlen, ali da trguje bitkoinima na berzi i da mesečno zarađuje oko 1.300 evra. Do sada nije bio osuđivan.

Lalić se tereti da je počinio krivična dela udruživanje, pet teških ubistava, otmicu i nelegalno držanje oružja. Bez obzira na to što je pokazao da je spreman na saradnju, jer je ispričao i više nego što su ga pitali, tužilaštvo je smatralo da ima dovoljno dokaza i bez njegovog svedočenja. Smatra se da zločini, za koje se tereti, zahtevaju adekvatnu kaznu, a ne povlastice. On je, posle svega, izrazio i kajanje.

Željko Kodžić

Zatvorski stražar Željko Kodžić sklopio je sporazum s tužilaštvom i priznao krivicu za nezakonito držanje oružja, na osnovu kog bi trebalo da bude osuđen na dve godine i dva meseca zatvora.

On je uhapšen je 4. februara 2021. Kodžić je u toku istrage priznao da je Veljka Belivuka i njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića upoznao dok su bili u pritvoru Centralnog zatvora.

Republika

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Marko Miljković

Naime, Belivuk i Miljković bili su u pritvoru 2017. zbog ubistva karatiste Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u centru Beograda. Belivuk je iza rešetaka proveo 461 dan i za nadzor nad njim u posebnom odeljenju u Bačvanskoj bio je zadužen i Kodžić.

Bojan Hrvatin

Bojan Hrvatin, koji je sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, sklopio sporazum o statusu okrivljenog svedoka, trebalo bi da na osnovu sklopljenog sporazuma bude osuđen na 15 godina zatvora.

Hrvatin je, prvi pripadnik klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji je odlučio da u tužilaštvu ispriča sve što zna o zločinima u zamenu za blažu kaznu.

Nikola Spasojević

Nikola Spasojević, kum Marka Miljkovića, sklopio je sporazum s tužilaštvom i progovorio o zločinima klana Veljka Belivuka da bi bio osuđen na 14 godina robije. On će na sudu i pred pripadnicima kriminalne grupe ponoviti sve što je pričao u istrazi.

Spasojević je na tajnoj aplikaciji Skaj koristio nadimak Topalović, u Tužilaštvu za organizovani kriminal otkrio je detalje o tri  likvidacije klana, pa sklopio sporazum o statusu okrivljenog saradnika, na osnovu kog bi trebalo da bude osuđen na 14 godina zatvora.

(Republika/Telegraf.rs)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading