"ČUME U LIBIJI PROVODI LETO, DOLAZI KRAJEM SEPTEMBRA": Opet odloženo suđenje za prvu otmicu zemunskog klana

Autor:

Hronika

05.07.2022

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje dvojici policajaca i dvojici pripadnika „zemunskog klana” okrivljenih da su 1997. godine počinili razbojništvo, tokom kojeg je bio kidnapovan student Novak Stevanić (22), koji se nakon toga ubio, danas je odloženo zbog bolesti sudije.

"ČUME U LIBIJI PROVODI LETO, DOLAZI KRAJEM SEPTEMBRA": Opet odloženo suđenje za prvu otmicu zemunskog klana

Foto: ST/V. LUKIĆ

Takođe, i svedoci Bracanović Milorad i Ljubiša Buha Čume nisu se odazvali pozivu suda.

Dok je Bracanovićeva ćerka sud obavestila da je njen otac smešten u dom za dementna i stara lica, Čumeta je opravdala advokatska pripravnica iz kancelarije koja ga inače zastupa rekavši: "Ljubiša je u Libiji i dolazi krajem septembra".

Sudsko veće za nastavak pretresa zakazan 10. oktobra planira saslušanje spomenutih svedoka, a izvesno je da se mora ispitati sposobnost Milorada Bracanovića da svedoči u postupku.

Podsećanja radi, Ljubiša Buha je ranije pred sudom u ovom slučaju tražio isključenje javnosti u toku njegovog svedočenja navodeći da je zabrinut za bezbednost. 

Inače, poimence za prvu otmicu zumunaca, odnosno razbojništvo optuženi su pripadnik Žandarmerije Saša Đajić, policajac u penziji Milan Radukić, kao i nekadašnji pripadnici „zemunskog klana” Nikola Bajić i Goran Ristić.

Za slučaj poznat kao prva otmica „zemunskog klana” u kojoj je učestvovao i sada pokojni vođa te grupe Dušan Spasojević, glavni pretres traje u nedogled.

Revoltiran što krivci i dalje nisu dobili kazne, Zoran Stevanić Novakov otac kaže: "Ovo je velika sramota za pravosudje, da ni posle 25 godina nije doneta pravosnazna presuda".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading