ZVER PALA ZBOG ODNOSA SA ĆIĆOLINOM: Isplivale prljave tajne zemunskog klana

Autor: M. J. - E. S. T.

Hronika

10.06.2022

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga Miloša Simovića stupila u intimnu vezu s Kalinićem kada je saznala da joj je muž homoseksualac, zbog čega je Simović 2010. upucao najboljeg druga.

ZVER PALA ZBOG ODNOSA SA ĆIĆOLINOM: Isplivale prljave tajne zemunskog klana

Foto: Public

Sretko K

Sretko Kalinić zvani Zver, najsuroviji ubica "zemunskog klana" koji u Zabeli služi kaznu od 40 godina robije zbog serije ubistava i učešća u atentatu na premijera Zorana Đinđića, otkrio je strogo čuvanu tajnu ove zločinačke organizacije.

Naime, on je otkrio da je Miloš Simović, takođe osuđen za ista dela, bio homoseksualac i da je zbog toga njegova supruga, koju su interno zvali Ćićolina, zbog toga stupila u intimnu vezu s Kalinićem.

Podsetimo, Sretko je posle sedam godina skrivanja uhapšen u Zagrebu pošto ga je 8. juna 2010. iz pištolja ranio Simović. Kod Kalinića su nađena dva lažna pasoša, ali se on, na zaprepašćenje policajaca, predstavio pravim imenom, a krajem avgusta je izručen Srbiji i poslat na robiju.

- Došli smo do pomalo paradoksalnog zaključka. Pozadina krvavog obračuna je žena, tačnije Simović je saznao da je Kalinić bio u tajnoj vezi s njegovom suprugom - potvrdio je svojevremeno zamenik direktora hrvatske policije Miljan Brkić.

Republika

Foto: MUP Srbije

Miloš Simović

Kivan što je zbog nekadašnjeg bliskog prijatelja pao u ruke policiji, Sretko je odlučio da u pismu medijima ispriča šokantne detalje, između ostalog, da je jedan od vođa "zemunaca" Dušan Spasojević Šiptar Simovića zvao Derpe Glavato.

- Kako je Derpe Glavato Simović dobio ovaj nadimak? Njega je zatekla patrola policije u kolima s muškarcem, prepozna ga policajac i pita: "Jesi li ti to, Simo?" Simo i dalje ćuti i krije se iza leđa gole ljudine koja mu sedi u krilu. Pošto se znalo da je Derpe Glavato Simović Dušanov (Spasojevićev) prijatelj, policajac mu nije smeo ništa. Samo mu je rekao: "Simo, ti si derpe", zalupio vrata i otišao - napisao je Kalinić.

Dalje je naveo da Simović seksualno opredeljenje nije krio:

- Derpe Glavato se dovukao kod nas u stan i pričao sve u detalje o svojoj avanturi, ubili smo se od smejanja bolesnoj pajserčini. Bilo je tu još detalja koje je proživeo Derpe Glavato s ljubavnikom kojima smo se smejali.

Kada je supruga za to saznala, očajna se bacila u Kalinićevo naručje, što je rezultiralo pucnjavom u zagrebačkom naselju Rakitje. Sretko je u pismu i opisao prijateljstvo između Simovića i Spasojevića.

- Miloša je od milja zvao Glavato, ali mu je dopunio nadimak kada se saznalo da je homoseksualac. On je zasmejavao Spasojevića glupostima i on ga je gotivio zbog toga - napisao je Kalinić.

Vređao ga i u sudnici

Ovo nije bio prvi put da Kalinić na ovaj način oslovljava Simovića. Kada su se jednom prilikom videli u sudnici, napravili su potpuni haos. Oni su se sreli oči u oči, Sretko je rekao da oprašta Milošu i da ga neće teretiti, ali nije propustio da ga propisno izvređa.

I pred sudijama ga je nazivao Derpe Glavato, a njegovu suprugu Ćićolina.

Begunac pao na granici

Ranjenom Kaliniću je pomogao jedan Zagrepčanin koji je pozvao Hitnu pomoć, pa je prevezen u bolnicu Sestre milosrdnice, gde je policiji rekao da je u njega pucao Simović.

Miloš je uhapšen samo dva dana kasnije, kada je pokušao ilegalno da pređe hrvatsko-srpsku granicu kod Morovića. Ovo je olakšalo posao srpskim pravosudnim organima jer nisu morali da traže izručenje iz Hrvatske, već je odmah upućen na odsluženje kazne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading