UKRAJINAC I NEMAC IZA REŠETAKA: Sprečena velika prevara, sve je otkriveno na graničnom prelazu Preševo

Autor:

Hronika

08.06.2022

06:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, Odsek Niš, u saradnji sa Upravom granične policije i Upravom carina, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su državljanina Nemačke A. A. (1986) i Ukrajinca A. N. (1982) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

UKRAJINAC I NEMAC IZA REŠETAKA: Sprečena velika prevara, sve je otkriveno na graničnom prelazu Preševo

Foto: MUP/ ST

Policija je na Graničnom prelazu Preševo prilikom pregleda automobila marke „BMW“ kojim je upravljao A. A., dok je s njim u društvu bio A. N, pronašla neprijavljen novac - 607.990 evra, 124.924 dolara, kao i dva smaragda.

 

Oni se terete da su novac i drago kamenje, za koje se sumnja da potiču iz kriminalnih delatnosti, nameravali da prenesu preko graničnog prelaza i iznesu iz Republike Srbije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Inače, kako je Republika već pisala, granična policija, doduše na graničnom prelazu Gradina, takođe su imali pune ruke posla pošto su u utorak otkrili pokušaj krijumčarenja polovne stomatološke opreme skrivene u prtljažniku jednog automobila.

Prekršaj je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao "ford mondeo" srpskih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnji turski državljanin u društvu dvojice državljana Srbije.

Detaljna kontrola vozila koja je usledila otkrila je i neprijavljeni aparat za sterilizaciju stomatološke opreme, nakon čega je putnicima rečeno da otvore prtljag.

Tada je u jednom od kofera pronađeno nekoliko većih koverata ispunjenih raznim stomatološkim instrumentima: klještima, ogledalima, pincetama, sondama i dr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading