STRAVIČNO PRIZNANJE UBICE BAKE: "Morao sam da je zakoljem!"

Autor: Republika

Hronika

08.01.2018

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran M. (47) iz Velike Plane uhapšen je uoči Božića zbog sumnje da je pre tri mesca ubio penzionerku Hristinu Ilić (81) iz sela Porodin kod Žabara, kada ju je nožem preklao, a potom iz kuće odneo zlato i novac

RepublikaFoto: pixabay.com
Ubica iz Velike Plane rekao da je "morao da zakolje" baku/Foto: Ilustracija

On je pred sudijom priznao da je počinio ovaj užasan zločin i njemu je određen pritvor od 30 dana.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama, sumnja se da je osumnjičeni poznavao porodicu nesrećne bake, kao i da je imao saučesnika, prenose beogradski mediji.

- Nakon hapšenja je priznao da je i ranije dolazio u tu kuću, a da je Hristini rekao kako poznaje njene sinove. Rekao je kako je ona "fina žena, ali je morao da je ubije" kako bi pokupio njen novac i nakit- rekao je izvor blizak istrazi.

Podsetimo, stravičan zločin dogodio se 30. septembra 2017. godine u porodičnom domu Hristine, gde je bila sama pošto je snaja dan ranije otišla u banju. Iskasapljeno telo je pronašao unuk, dan kasnije, kada je sa ocem došao da poseti baku.

- Ležala je u lokvi krvi u kupatilu. Imala je nekoliko uodnih rana nanetih nožem, ruke su joj bile vezane, a preko usta zalepljen selotejp. Na lavabou su stajale dve šoljice iz kojih je neko pio kafu- ispričao je tada unuk.

Inače, Momčilo Ilić, Hristinin sin, nakon hapšenja je izjavio kako osumnjičenog ne poznaje iako je on tvrdio da je navodno radio kod njegovog brata. 

- Kažu da je navodno dolazio u kuću kod snaje i pokojnog brata. Ukoliko je to istina, onda je znao za video-nadzor, pa je lako mogao da ga onesposobi u noći ubistva.

Inače, prema rečima Ilića, u Porodinu su meštani proveli tri meseca u strahu da ne dožive sudbinu njegove majke, pa su žene spavale jedne kod drugih, dok su muškarci naoružani čekali provalnike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading