VELJOVIĆ POTVRDIO, MALEŠIĆ SVE RADIO KAKO ZAKON NALAŽE: Raskrinkana lažna optužba tužilaštva

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodan Malešić nije kriv ni za šta, sve je radio po zakonu. To je rekao je juče na saslušanju bivši direktor policije Milorad Veljović u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

VELJOVIĆ POTVRDIO, MALEŠIĆ SVE RADIO KAKO ZAKON NALAŽE: Raskrinkana lažna optužba tužilaštva

Foto: ST/N. PANČIĆ/MUP

Slobodan Malešić i Milorad Veljović

On je za načelnika novosadske policije istakao i da mu nikada nije tražio usluge. General Malešić nalazi se u pritvoru do 30 dana zbog trgovine uticajem.

Malešićev advokat Veljko Delibašić otkrio je za naš list sve detalje saslušanja bivšeg direktora policije.

- Veljović je apsolutno potvrdio odbranu Slobodana Malešića. Dao je vrlo detaljan i precizan iskaz i baš u svemu potvrdio činjenicu da Malešić nije izvršio delo koje mu se stavlja na teret. On je bio kategoričan da nikada ništa nije tražio od Malešića niti mu je išta sugerisao i obrnuto. Malešić nikada ništa nije tražio od Veljovića, što se i podrazumeva, s obzirom na to da je Veljović u penziji. Veljović je tako negirao da je bilo kada tražio bilo kakvu uslugu od mog branjenika i tako je potvrdio našu odbranu - ističe Delibašić za Srpski telegraf.

Kako saznajemo, Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo je i Milorada Veljovića za trgovinu uticajem.

Republika

Foto: youtube.com/printskrin

Slobodan Malešić i Milorad Veljović

- Teza tužilaštva je da je Veljović tražio od Malešića da se neko postavi za načelnika u Prijepolju. Veljović je negirao da je tako nešto bilo kada tražio od bilo koga, a samim tim i od Malešića. S druge strane, kategoričan je da Malešić nikada nije intervenisao ni za koga - naglašava naš sagovornik.

Svetozar Vujačić, advokat i savetnik ministra policije Aleksandra Vulina, rekao je ranije za naš list da su iza Malešića izvrsni rezultati.

- On je jedan vrstan policajac koji je uvek upućivan tamo gde se gase požari, da se tako izrazim, i u Kragujevcu i u Beogradu i u Novom Sadu. Imao je dosta izuzetnih rezultata u Novom Sadu u borbi protiv mafije, tako da je ovo sve oko njegovog hapšenja novo. Moje lično mišljenje je da će u tom slučaju biti: "Tresla se gora, rodio se miš." Moguće je i da su u ovo umešani kadrovi Dijane Hrkalović jer ima još dosta onih koji su ostali na funkcijama i s njima ćemo još dugo imati problema - naveo je Vujačić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal, pre Veljovića, zakazalo je u ponedeljak saslušanje Malešićevih članova porodice.

Tako su se iživljavali nad njegovom bolesnom majkom Slavkom (87), koja je morala da doputuje čak iz sela kod Prijepolja da bi dala izjavu u Specijalnom sudu. S njom su bili i drugi sin Boban i Malešićeva supruga, a svi oni su iskoristili zakonsko pravo i izjasnili se da ne žele da svedoče protiv bliskog rođaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading